MediaWatch

Politikere kritiserer DR's formand og egne bestyrelsesfolk

Sagen om Gitte Rabøls ansættelse som "mangfoldighedskonsulent" får Venstre og Konservative til at rette en direkte kritik af DR's formand og en indirekte kritik af egne udpegede bestyrelsesmedlemmer.

Ft.dk/Steen Brogaard
Foto: Ft.dk/Steen Brogaard

Venstre og Konservative retter kritik af DR's bestyrelsesformand og medlemmerne af bestyrelsen, som ellers er udpeget af bl.a. de to partier. Det skriver Berlingske.

De to partiers medieordførere Britt Bager og Naser Khader mener, at bestyrelsesformand Michael Christiansen og den øvrige bestyrelse er ude af sync med politikerne og danskerne i bl.a. sagen om ansættelsen af tidligere mediedirektør Gitte Rabøl som "mangfoldighedskonsulent".

"Jeg synes, lønniveauet for denne mangfoldighedskonsulent er for høj. Så kan man diskutere, om det var en for hastig beslutning, da hun trådte ud af direktionen. Det kan jo ske for alle, at man tager en for hastig beslutning. Men når DR's bestyrelsesformand efter tre til fire dages betænkningstid kommer ud og bakker fuldkommen op om beslutningen og lønniveauet, så er det jo ret velovervejet. Og den holdning er ude af sync med min holdning og stort set alle de mediepolitiske ordførere, som jeg har hørt udtale sig om det her. Den er også fuldkommen ude af sync med befolkningens holdning. Så kan man sige, at DR's bestyrelse er politisk valgt, og så må vi jo tænke os rigtigt godt om næste gang, vi vælger nogle mennesker til bestyrelsen, for vi kan jo ikke have folk til at sidde, som er ude af sync med vore holdninger og bakker en sådan beslutning op i sagen om Gitte Rabøl," siger Britt Bager til Berlingske.

Britt Bager siger, at kritikken først og fremmest er møntet på Michael Christiansen, men at det også er en indirekte kritik af medlemmerne af bestyrelsen, herunder Torben Dalby Larsen, som Venstre har udpeget til bestyrelsen.

Naser Khader er på linje med Britt Bager og mener, at "der skal frisk blod til i DR's bestyrelse og nye kræfter til."

Forsiden lige nu

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere