MediaWatch

Flere partier beskylder Bock for forligsbrud ved TV 2-salg

SF, Enhedslisten og Radikale bakker Socialdemokratiet op i det synspunkt, at Mette Bock begår forligsbrud ved at tage de første skridt til et TV 2-salg. Ministeren har tidligere afvist kritikken.

PR/TV 2/Henrik Ohsten
Foto: PR/TV 2/Henrik Ohsten

Fredag beskyldte Mogens Jensen, medieordfører for Socialdemokratiet, kulturminister Mette Bock for forligsbrug i sagen om et forestående TV 2-salg. Nu melder flere partier sig i koret, skriver Politiken.

Medieordførerne for Socialdemokratiet, SF, Enhedslisten og Radikale, som alle en del af kredsen bag den nuværende medieaftale, har i fælleskab skrevet et brev til ministeren. Partierne mener, at Mette Bock forbryder sig mod medieforliget, der specifikt betoner offentligt ejerskab af TV 2, ved at forberede et salg af tv-selskabet.

"Vi vil gerne gøre opmærksom på, at det i det gældende medieforlig er klart formuleret, at TV 2 skal forblive på statens hænder. Og dette forlig binder forligspartierne frem til 1. januar 2019," skriver de fire medieordfører ifølge Politiken i brevet til Mette Bock.

Arbejdet er påbegyndt

I en oversigt over kommende reformer på kulturområdet skrev Kulturministeriet, at salget af TV 2 "er påbegyndt." Ministeriet uddybede over for MediaWatch, at "første skridt er en kontakt til EU-Kommissionen for at finde en hensigtsmæssig måde at håndtere de retssager, som TV 2 er involveret i, og som endnu ikke er afsluttet."

Det fik Mogens Jensen til at påpege, at der i medieaftalen, som udløber ved udgangen af 2018, står, at "aftalepartierne anerkender, at det er en præmis, at det offentlige ejerskab til TV 2 DANMARK A/S skal bevares."

"Jeg mener, at idet man påbegynder sådan et arbejde, så tager man også initiativer, som rækker ud over det medieforlig, der ligger. Det, mener jeg, er forligsbrud," sagde Mogens Jensen i sidste uge til MediaWatch.

Mette Bock mener "på ingen måde," at hun begår forligsbrud ved at tage de første skridt henimod et salg af TV 2.

"Regeringen har da heller ikke sat en konkret salgsproces i gang – vi respekterer naturligvis den gældende aftale, selv om vi ønsker at privatisere TV 2. Men det kan jo ikke udelukkes, at der i forbindelse med en ny medieaftale kan træffes beslutning om en privatisering af TV 2 efter 2018. For at skabe det bedst mulige grundlag for en sådan eventuel beslutning går regeringen allerede nu i gang med at afklare diverse spørgsmål, sådan at en privatisering i givet fald kan gennemføres hurtigst muligt i en ny aftaleperiode. Dette kan i øvrigt ikke komme som en overraskelse for Mogens Jensen, da det klart fremgår af regeringsgrundlaget fra november 2016," skrev Mette Bock i sidste uge i en skriftlig kommentar til MediaWatch.

Forsiden lige nu

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere