MediaWatch

Ulrik Haagerup stopper som nyhedsdirektør i DR

DR's nyhedsdirektør Ulrik Haagerup stopper på posten, som han har haft siden 2010, for at blive direktør for nyt institut.

Agnete Schlichtkrull/DR
Foto: Agnete Schlichtkrull/DR

Ulrik Haagerup forlader sin stilling som nyhedsdirektør på DR. Det oplyser DR i en pressemeddelelse.

Nyhedsdirektøren kom til DR i 2007 fra en stilling som chefredaktør hos Nordjyske Medier. Han har siden 2010 været nyhedsdirektør.

Haagerup fortsætter på posten frem til 1. september, hvor han skal være direktør for et nystiftet institut med navnet Constructive Institute ved Aarhus Universitet. DR's plan er at have en afløser på plads til den tid.

Netop konstruktiv journalistik, som instituttet på Aarhus Universitet skal beskæftige sig med, har været en af Ulrik Haagerups kæpheste i DR.

"Det bliver vemodigt at sige farvel til DR og til alle de dygtige mennesker, jeg har arbejdet sammen med. Jeg ser dog arbejdet med at fremme visionen om konstruktive nyheder - både herhjemme og globalt – som en naturlig forlængelse af det arbejde, jeg har lavet i DR. Målet er at bidrage til at genskabe og øge tilliden til nyhedsjournalistikken i en tid præget af falske nyheder, unuanceret debat og eroderende forretningsmodeller for ordentlig journalistik. Derfor glæder jeg mig til at arbejde for at placere Danmark og Aarhus i centrum for en global konstruktiv forandring i medieverdenen," udtaler Ulrik Haagerup om jobskiftet.

Fortsat DR-fokus på konstruktiv journalistik

Han begyndte hos DR i 2007 og var først divisionschef i DR Nyheder, inden han i 2010 blev nyhedsdirektør.

DR's bestyrelsesformand, Michael Christiansen, takker den afgående nyhedsdirektør for indsatsen.

"Ulrik er en både dygtig og dedikeret nyhedsdirektør, som vi kommer til at savne. Jeg ønsker ham al muligt held og lykke i sit nye job og i arbejdet med den konstruktive journalistik, hvis ambition jeg i høj grad deler, og som vi fortsat vil have fokus på i DR," udtaler Michael Christiansen.

Det er anden gang inden for kort tid, at DR skal på jagt efter en ny direktør. I efteråret 2016 meddelte mediedirektør Gitte Rabøl, at hun ville stoppe på posten. Hendes afløser blev præsenteret i sidste uge i skikkelse af Henriette Marienlund, der er rekrutteret internt og tiltræder 1. april.

Forsiden lige nu

Ny praktikantaftale er på plads

Dansk Journalistforbund og Danske Mediers Arbejdsgiverforening har indgået en ny praktikantaftale, der betyder et lønfald på næsten 19 pct. og mere læring til de studerende.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere