MediaWatch

Henriette Marienlund bliver ny mediedirektør i DR

DR har fundet afløseren for Gitte Rabøl på posten som mediedirektør i skikkelse af Henriette Marienlund. Digital chef udnævnes til ny stedfortrædende mediedirektør.

/ritzau/Finn Frandsen
Foto: Finn Frandsen/Polfoto/Arkiv

1. april overtager Henriette Marienlund posten som mediedirektør i DR, et af de mest indflydelsesrige jobs i Mediedanmark. Det oplyser DR i en pressemeddelelse.

Den nye mediedirektør har arbejdet i DR siden 2013 og har senest været tværgående chef i DR Medier. Tidligere har hun været konstitueret kanalchef for DR1 og nyhedsredaktør.

"Henriette Marienlund har en klar vision for, hvad godt public service-indhold er – nu og ikke mindst i fremtiden og tilmed en indgående indsigt i selve produktionen. Jeg er slet ikke i tvivl om, at hun vil være den helt rigtige til at løse den opgave, hun har fået stillet, nemlig at sikre et stærkt public service fokus, samtidig med, at hun skal være spydspids i forhold til de udfordringer, vi står overfor i form af særligt nye medievaner og øget digitalisering. Hun er den rette til at sikre, at DR fortsat fornyer sig og leverer det bedste indhold til danskerne," udtaler DR's bestyrelsesformand, Michael Christiansen, i meddelelsen.

Jobbet som mediedirektør er adgangsbilletten til DR’s centralnervesystem. Mediedirektøren har ansvaret for at sammensætte hele DR’s indholdspalette på tv, radio og web, der møder familien Danmark. Det er mediedirektøren, der i parløb med generaldirektøren, gør rammerne i medieaftalen til konkrete programmer og flader på de kanaler, der udgør DR for den enkelte licensbetaler.

Vil vise mod og indsigt

Henriette Marienlund afløser Gitte Rabøl på posten. Hun annoncerede sit stop i oktober 2016, men fortsatte på posten. Hun stopper i direktørstillingen og vil frem til udgangen af april 2018 været tilknyttet DR.

"Jeg har naturligvis ideer, som jeg nu glæder mig til at folde yderligere ud. Den røde tråd vil være, at vi skal levere indhold, der viser mod og giver indsigt. Det skal stå helt knivskarpt, at public service-indhold fra DR er noget ganske særligt. Udviklingen i mediemarkedet går voldsomt stærkt, og digitaliseringen ændrer vores medievaner markant i disse år. Jeg er dog overbevist om, at danskerne fortsat vil efterspørge og bruge stærkt indhold," udtaler Henriette Marienlund om sit nye job.

Før sin ansættelse i DR var den nye mediedirektør i otte år ansat som redaktionschef hos TV 2 Nyhederne.

Ud over udnævnelsen af ny mediedirektør har DR også sat navn på ny stedfortrædende mediedirektør. Det bliver Michael Arreboe, der i dag er digital chef i DR Medier. Han begynder ligeledes 1. april, og det sker for at "sikre yderligere fokus på at drive den digitale omstilling," skriver DR.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere