MediaWatch

Netflix i kovending: Lancerer offline-funktion

Den amerikanske streamingtjenesten sagde kategorisk nej for under to år siden, men indfører nu download-funktion.

Foto: Dan Goodman/AP/Polfoto/Arkiv

Netflix' brugere kan nu downloade indhold og tage det med på farten. Det oplyser streamingtjenesten på sin hjemmeside.

Funktionen fungerer på Netflix-appen på smartphones og tablets, der kører på Ios- eller Android-styresystemer. I første omgang er det ikke alt indhold, det er muligt at downloade. Blandt de titler, der kan hentes til offline-brug, er "Narcos", "Orange is the new black" og "The Crown". Flere titler vil blive føjet til, skriver Netflix.

Muligheden for at downloade indhold til senere brug har ellers ligget uden for Netflix' planer. I 2014 oplyste selskabet til mediet Techradar, at offline-funktionen "aldrig kommer til at ske."

Flere streamingtjenester på det danske marked tilbyder allerede en offline-funktion til brugerne. Det gælder blandt andet TV 2 Play, Viaplay og filmtjenesten Blockbuster.

Mere fra MediaWatch

Joy Mogensen: Vi vil gå et skridt længere end EU kræver

Kulturminister Joy Mogensen (S) fortæller, hun vil give danske medier mulighed for kollektive forhandlinger med techkoncerner om betaling for indhold i podcasten Indslag, hvor hun også forklarer "misforståelse" om brug af hyperlink.

Briefing: Ugen i mediebranchen

Udsigt til delvis genåbning, nye chefredaktører på TV 2 News og Jyllands-Posten, en kommende streamingtjeneste og planer om vækst blandt flere. Få overblik over ugens gang i Mediedanmark.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs