MediaWatch

TV 2-top vil bevare public service-forpligtelse

Skal TV 2 sælges bør det være med krav om, at tv-stationen fortsat skal levere nyheder, mener bestyrelsesformand og adm. direktør.

Ebbe Rosendahl/TV 2
Foto: Ebbe Rosendahl/TV 2

TV 2 vil ikke kappe båndene til dansk public service og rollen som nyhedsformidler og indholdsproducent.

Sådan lyder budskabet fra TV 2's bestyrelsesformand Lars Liebst og adm. direktør Merete Eldrup i et debatindlæg i Børsen fredag.

"Public service ligger centralt i TV 2's dna. På TV 2 er vi derfor meget optaget af dansk kvalitetsindhold, og vi har en klar og afvisende holdning til tanken om et TV 2 uden public service-forpligtelse," skriver bestyrelsesformand Lars Liebst og adm. direktør Merete Eldrup i indlægget.

Ledelsen understreger samtidig, at de ikke har nogen holdning til selve ejerskabet, og hvorvidt staten skal blive ved med at eje TV 2, eller stationen skal sættes på markedet og komme på private hænder.

Salg igen på tale

Statens ejerskab af TV 2 er igen kommet på den politiske dagsorden, efter Public service-udvalget først på ugen fremlagde sin rapport, der skitserer fem scenarier for fremtidens public service. Her indgår et salg af TV 2 uden public service-forpligtelse som en mulighed. Den borgerlige fløj på Christiansborg har generelt reageret positivt over for et salg af tv-stationen, men uden at droppe public service-forpligtelsen.

Egmonts adm. direktør, Steffen Kragh, udtrykte i marts over for MediaWatch interesse i at byde på TV 2, hvis selskabet kommer til salg. Egmont driver i forvejen den norske pendant til TV 2, som også er pålagt public service-krav. Tidligere på ugen gentog Steffen Kragh interessen for at byde på TV 2 Danmark. Også MTG har erklæret sin interesse for tv-stationen.

I dagens indlæg i Børsen pointerer TV 2's topledelse samtidig, som Merete Eldrup gjorde det tidligere på ugen, at TV 2 ønsker at fastholde samarbejdet med TV 2-regionerne, som et af scenarierne foreslår lægges ind under DR.

TV 2-direktør afviser forslag om at flytte regioner til DR

TV 2-direktør afviser forslag om at flytte regioner til DR

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere