Høje temperaturer giver lave seertal

Varmt vejr og solskinstimer får seerne til at fravælge tiden foran tv-skærmen. Regnvejr har kun lille indflydelse på tv-forbruget, konkluderer DR Medieforskning.
Foto: Morten Flarup/Polfoto/Arkiv
Foto: Morten Flarup/Polfoto/Arkiv

Maj måned bød på masser af solskin over Danmark. I takt med at temperaturerne steg, faldt tv-seningen uhørt meget, skriver dr.dk.

Det ekstraordinære store fald fik efterfølgende DR Medieforskning til at undersøge sammenhængen mellem vejret og den tid, som vi tilbringer foran fjernsynet.

Undersøgelsen, der er baseret på tre års vejrdata fra Danmarks Meteorologiske Institut og seertal fra TNS Gallups tv-meter-måling, viser, at høje temperaturer udendørs giver lave seertal indendørs.

Faktisk falder tv-seningen med 2,5 minutter, hver gang maksimumtemperaturen stiger med en grad. Det betyder ifølge DR Medieforskning, at vi i gennemsnit ser 25 minutter mindre tv dagligt, når temperaturen runder 30 grader i forhold til en temperatur på 20 grader.

Mens varmen er en vigtig faktor for tv-sening, viser undersøgelsen, at regnvejr til gengæld ikke spiller den store rolle.

"Jeg har spurgt mange, og de fleste tror, at især regnvejr har betydning for, om vi sætter os indendørs og tænder fjernsynet. Men regn kan ikke nødvendigvis skubbe folk ind foran tv’et. Solskin og særligt varmt vejr kan til gengæld trække folk væk fra tv-skærmen," forklarer medieforsker hos DR Medieforskning Mette Birk til dr.dk.

Hun understreger, at store begivenheder som OL og EM i fodbold samt ferier og rejser også har afgørende betydning for, hvor ofte tv’et bliver tændt. I gennemsnit så hver dansker tv i to timer og 52 minutter om dagen i 2015.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også