MediaWatch

Alternativet foreslår ny licensmodel

Alternativets medieordfører opfordrer til en debat af danskerne licensbetaling og hælder til en skattemodel.

Rasmus Nordqvist, medieordfører, Alternativet | Foto: Mads Nissen/Polfoto/Arkiv

Den nuværende licensmodel, hvor danskerne betaler det samme beløb i licens, rammer skævt, mener Rasmus Nordqvist, medieordfører for Alternativet, i et debatindlæg på Altinget.

Han ser det ganske vist som en fordel, at der er nogenlunde ro om licensbetalingen, og at skiftende regeringer ikke kan skrue op og ned for licensmidlerne fra den ene dag til den anden.

Men han foreslår en ordning, hvor danskerne bidrager baseret på deres indkomst.

"En model, som jeg hælder til, er derfor en medieskat efter samme model som kirkeskatten. Så vil pengene på forhånd være afsat til formålet, og dem, der i dag er fritaget for medielicens af den ene eller den anden grund, vil kunne være friholdt. Jeg er dog meget åben for, at vi sammen kan finde flere og sikkert endnu klogere modeller," skriver Rasmus Nordqvist i debatindlægget på Altinget.

En lignende ordning, hvor licensen finansieres via en skat, er kendt fra Finland, som indførte modellen i 2013.

Mere fra MediaWatch

Vestager forventer techlov træder i kraft inden for et år

Europa-Parlamentet arbejder på højtryk for at få stemt de to kommende techlovpakker igennem inden sommer, så de sidste skridt kan tages i efteråret. Allerede næste forår forventes store dele af de to lovpakker at træde i kraft, melder EU’s konkurrencekommissær Margrethe Vestager og EU-parlamentariker Christel Schaldemose.

B.T. fyrer 11 medarbejdere

Som led i B.T.’s nedlægning af storbyredaktionerne og printavisen blev 14 redaktionelle medarbejdere varslet en afskedigelse. Tre af dem er nu omplaceret, fortæller ansv. chefredaktør Pernille Holbøll.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs