MediaWatch

Styrelsen: DR kunne have hængt på Grand prix-regning

Erhvervsstyrelsens lægger op til, at Wonderful Copenhagen kunne have ladet datterselskab gå konkurs i forbindelse med Grand Prix-skandale og lade DR hænge på millionregning.

Foto: Jens Dresling/POLFOTO

Da Danmark afholdt Eurovision Song Contest i 2014 – også kendt som det internationale melodi grand prix – resulterede det i et stort millionunderskud i Wonderful Copenhagens datterselskab, Projektselskabet, som stod bag arrangementet.

Wonderful Copenhagen valgte at dække underskuddet på 46 mio. kr., men den offentligt støttede fond kunne i stedet have tørret underskuddet af på DR, fremgår det af Erhvervsstyrelsens udkast til endelig afgørelse, som Wonderful Copenhagen har lagt på sin hjemmeside. Det skriver Berlingske Business.

»En ... mulighed kunne være, at fonden betalte de private kreditorer i Projektselskabet (datterselskabet bag grand prix’et, red.), som alene stod for en mindre del af de samlede gældsforpligtelser, og at DR som ansvarlig for selve afviklingen af ESC2014 (Eurovision Song Contest 2014, red.) måtte afskrive sit fulde tilgodehavende i Projektselskabet,« skriver Erhvervsstyrelsen ifølge Berlingske.

Styrelsen mener ligeledes, at et eventuelt ansigtstab som følge af en konkurs i højere grad ville have ramt DR’s renommé i offentligheden end Wonderful Copenhagens. DR har ifølge Berlingske ingen kommentarer til Erhvervsstyrelsens bemærkninger.

Mere fra MediaWatch

Podimo-partnerskab åbner dør til podcastmarkedet for Drive

En aftale om undersøgende journalistiske podcastserier til Podimo er første skridt mod en egentlig lydafdeling i produktionsselskabet Drive, der hidtil kun har lavet tv. Broadcasterne efterspørger i højere grad lydkompetencer, lyder det fra producent.

Portræt: Pernille Holbøll er både en kontant eksekvator og "et suverænt valg"

Pernille Holbøll er steget til vejrs i Mediedanmark og træder nu ind som ansv. chefredaktør på B.T. Tidligere chefer og kolleger beskriver hende som en af de bedste i branchen til at eksekvere på de digitale strategier, men også hvordan hun har været både kontant og utålmodig, men har gennemgået en udvikling som leder de seneste år.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs