MediaWatch

TV 2 News lukker tre magasiner

Tre programmer, herunder "Kulturen på News", lukker og slukker efter sommerferien på nyhedskanalen, for at gøre plads til nye.

Foto: Henrik Ohsten/TV 2

Efter sommerferien er det slut med "Kulturen på News", "Ellemann Lykketoft" samt "Udenfor Borgen", skriver TV 2. I forbindelse med en fornyelse af TV 2 News sendeflade bliver de tre programmer lagt ned for at gøre plads til nye og forstærke den løbende nyhedsdækning, siger chefredaktør Mette Østergaard.

"News’ primære position er og bliver nyhedsdækningen. Her ser vi et behov for flere nyskabelser, som vi lancerer i løbet af efteråret op mod vores 10 års fødselsdag i december," siger chefredaktør på TV 2 News, Mette Østergaard.

Hun understreger, at kulturnyhederne også vil være en del af dækningen fremover, selvom "Kulturen", der har sendt flere gange ugentligt, lukker.

"Vi har været stolte af vores position på kulturstoffet og har derfor haft en markant satsning på området i en årrække. Vi synes dog ikke, at stoffet har fået den gennemslagskraft, vi kunne ønske os, og derfor omprioriterer vi nu kræfterne til nye satsninger. Det er vigtigt at understrege, at vi gennem årene har udviklet et godt øje til kulturnyheder, så disse vil stadig have fokus i vores løbende nyhedsflade," siger Mette Østergaard.

Nyt politisk samtaleprogram

Det ældste af de tre programmer er "Ellemann Lykketoft", der blev lanceret for seks siden, mens "Kulturen på News" har levet i fire et halvt år. "Udenfor Borgen" fik kun et år på skærmen.

"Gennem næsten 10 år har News været kendt for at udvikle nye rammer for journalistikken og give moderne og relevante formater til vores seere. Det skal vi blive ved med. Derfor har vi gået vores indhold igennem og besluttet at sige farvel til flere gamle formater for at kunne skabe luft til nye satsninger. Vi har det seneste år brugt mange kræfter på at udvikle vores fysiske rammer i et nyt studie, og det er naturligt, at vi nu kigger nærmere på vores indhold og udvikler nyt," siger TV 2's nyhedsdirektør, Mikkel Hertz.

TV 2 News har foreløbig to nye magasiner i støbeskeen. I august dukker et nyt politisk samtaleprogram op med Søren Lippert som vært, der skal sende to gange ugentligt.

"Den politiske samtale er blevet forudsigelig, gennemsyret af oneliners og med for lidt plads til substans og visioner. Det har ført til lede over for både politikere og medier, og derfor er det vores opgave at give den vigtige politiske samtale nyt liv," siger Mette Østergaard om programmet.

Derudover zoomer TV 2 News ind på det amerikanske præsidentvalg i efteråret bl.a. med et nyt magasin, der ifølge chefredaktøren "bringer News-seerne helt tæt på Clinton og Trumps kamp om Det Hvide Hus".

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Salg af Chapter, sparerunde hos Sjællandske, nyt fra magasinbranchen samt forhandlinger i produktionsbranchen er blandt de større sager, der rullede ind i ugens løb i Mediedanmark. Få et overblik med denne uges briefing.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs