MediaWatch

SVT vil ikke vise film om jødehad

SVT var selv med til at skyde penge i film om jødehad og islamisk terrorisme, men vil ikke vise filmen.

Foto: Miriam Dalsgaard/Polfoto/Arkiv

Den svenske public service-station SVT har været med til at finansiere filmen "Watching the Moon at Night" om islamisk terrorisme og jødehad, men tv-stationen vil undtagelsesvis ikke vise en film, som stationen har medfinansieret. Det skriver Berlingske.

Flere kritikere mener, at SVT's nej til at vise filmen er et udtryk for politisk korrekthed og berøringsangst med emnet.

"Jeg kender ikke til andre film, der på en så dybtgående måde analyserer terrorismen og dens rødder. Men ingen har motiveret, hvorfor de (SVT, red.) ikke vil vise filmen - andet end med svage, formelle grunde. Jeg tror simpelthen ikke, at man vil se koblingen mellem antisemitisme og terrorisme og heller ikke vil vise, at der findes isrealske ofre," siger filmkonsulent Marianne Ahrne, der i sin tid besluttede at støtte filmen økonomisk, ifølge Berlingske til SVT.

På sin side begunder SVT sin modvilje mod at vise filmen med, at den ikke passer i SVT's programflade, fordi "Watching the Moon at Night" ifølge SVT i højere grad er et essay end et egentligt journalistisk produkt.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs