Børnerådet sætter fokus på børn som mediecases

Når pressen bruger børn som cases i dækningen, skal der tages særlige hensyn, mener Børnerådet, der giver konkrete råd i ny rapport.
Foto: Lars Krabbe/Polfoto
Foto: Lars Krabbe/Polfoto

Børnerådet sætter i en ny rapport, "Børn og unge som mediecases", fokus på mediernes brug af børn og unge som cases i den journalistiske dækning. Det skriver Politiken fredag.

I rapporten har Børnerådet lyttet til erfaringerne fra seks unge, der alle har optrådt som cases i pressen og oplevet den offentlige interesse, det kan afføde.

"Vi har på baggrund af børnenes erfaringer fået indtryk af, at nogle steder skøjter man måske lidt hurtigt over den udfordring, der kan ligge i at bruge børn. Så vi mener, at man som journalist eller producent skal tænke på de unges sårbarhed og prøve at tage højde for den, " siger Per Larsen, der er formand for Børnerådet, til Politiken.

Han understreger, at der ikke er grund til at kritisere medierne generelt i deres involvering af børn og unge, og at det er vigtigt, at de unges stemme også får plads i spalter og indslag. Men det kræver en særlig opmærksomhed, og derfor opstiller Børnerådet en række gode råd til medierne. De handler bl.a. om god forberedelse og forventningsafstemning med de unge, respekt for deres grænser og om at følge op, hvis der er behov for en snak om oplevelse og reaktioner.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også