MediaWatch

DR skal fortælle Danmarkshistorien i nyt initiativ

DR skal formidle Danmarkshistorien i samarbejde med museer landet over. Projektet ”Historier om Danmark” bliver støttet af Nordea-fonden med stort millionbeløb.

Foto: Finn Frandsen/Polfoto/Arkiv

Under overskriften ”Historier i Danmark” vil DR sammen med Nationalmuseet og Slots- og Kulturstyrelsen i 2017 sætte ekstra blus under formidlingen af Danmarkshistorien.

En ny historisk programserie, der skal sendes søndag aften kl. 20 på DR1, er blot et af tiltagene, der skal fokusere på begivenhederne, der har skabt det Danmark, vi kender i dag. Det skriver Slots- og Kulturstyrelsen i en pressemeddelelse.

Udover den kommende tv-serie vil DR, Nationalmuseet og Slots- og Kulturstyrelsen samarbejde med en række museer landet over. Nordea-fonden støtter projektet ”Historier om Danmark” med 14,8 mio. kr.

”Det er vores håb, at samarbejdet med Nationalmuseet, Slots-og Kulturstyrelsen og museerne rundt i landet giver både unge som ældre et fælles ståsted for fremtiden og sætter nutiden i et historisk perspektiv. Vi er meget taknemlige for, at samarbejdet er blevet en mulighed og ser frem til at følge og være en del af alle de initiativer, der nu sættes i gang for at formidle vigtigt historisk stof,” siger kulturdirektør i DR Tine Smedegaard Andersen i pressemeddelelsen.

DR’s kommende søndagsserie får titlen ”Historien om Danmark” og kommer til at bestå af 12 udsendelser. Derudover skal programmet ”Venner fra fremtiden” få fat på det yngre publikum på DR Ultra.

Støtten fra Nordea-fonden skal blandt andet gå til at skabe et digitalt historieunivers og undervisningsmateriale.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs