MediaWatch

Film af dansk instruktør og producer udtaget til hoveddyst i Cannes

Instruktøren Nicolas Winding Refn skal igen dyste om den eftertragtede Guldpalme ved Cannes Filmfestival.

Instruktøren Nicolas Winding Refns film "The Neon Demon" er udtaget til hovedkonkurrencen om prisen den Gyldne Pamle på dette års Cannes Filmfestival. Det oplyser festivalen.

Filmen får dansk premiere 9. juni og er en film i horrorgenren. Ifølge en pressemeddelelse fra instruktøren kredser om "vores generations besættelse af skønheden og det perfekte ydre".

Dramaet i "The Neon Demon" udspiller sig i Los Angeles i USA blandt en lille gruppe kvinder, som er så besatte af perfektionisme, at de ikke skyer nogle midler i kampen mod deres nye smukke og unge konkurrent.

Nicolas Winding Refn vandt Guldpalmen for bedste instruktør for filmen "Drive" for fem år siden.

Blandt de kreative kræfter i "The Neon Demon" er der flere gengangere fra Nicolas Winding Refns tidligere film. Blandt andet har klipper Matthew Newman og komponist Cliff Martinez fra "Drive" og "Only God Forgives" igen været med på holdet.

Danske og udenlandske kræfter bag

Filmen har flere udenlandske produktionsselskaber bag sig, herunder det franske Gaumont Film Company, og amerikanske Bold Films, der også var blandt produktionsselskaberne bag "Drive". Filmen er produceret af instruktøren selv og Lene Børglum, der sammen ejer produktionsselskabet Space Rocket Nation ApS. Lene Børglum har tidligere været producent på bl.a. Lars von Triers "Dogville" og "Manderlay". 

Nicolas Winding Refn startede i 1992 på filmskolen i København. Han valgte dog at droppe uddannelsen for i stedet at lave filmen "Pusher" om det københavnske misbrugsmiljø, hvilket blev Nicolas Winding Refns gennembrud.

Ud over Nicolas Winding Refn har også de danske instruktører Lars von Trier og Bille August tidligere vundet Guldpalmen på filmfestivalen i Cannes.

For tredje gang skal filminstruktør Woody Allen åbne festivalen med premieren på sin nye film "Café Society", som foregår i 1930'ernes Hollywood.

Festivalen bliver især brugt til at fremvise europæiske film. Både filmstjerner, instruktører og producere deltager i festivalen, der bliver massivt dækket af medier fra hele verden.

/ritzau/MediaWatch

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Salg af Chapter, sparerunde hos Sjællandske, nyt fra magasinbranchen samt forhandlinger i produktionsbranchen er blandt de større sager, der rullede ind i ugens løb i Mediedanmark. Få et overblik med denne uges briefing.

Læs også

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs