MediaWatch

DR åbner for distributørers adgang til tv på farten

DR rækker en hånd frem mod landets distributører og vil undersøge, om DR's indhold kan tilbydes offline og på farten inden for aftalesystemet, siger DR-direktør.

Caroline Reiler, direktør i DRs afdeling for rådgivning, strategi og kommunikation. | Foto: Bjarne Bergius Hermansen/DR

Landets tv-distributører får måske deres ønske opfyldt om kunne tilbude kunderne udvidet adgang til DR's indhold.

DR meddeler nemlig, at det undersøger mulighederne for at give tv-distributører mulighed for at tilbyde deres kunder DR's indhold på farten. Det skriver DR i en pressemeddelelse.

Indtil nu har det således ikke været muligt at hente DR's programmer ned og se dem offline. Det er en funktion, som distributørerne har været interesserede i, skriver DR.

"Vi kigger i øjeblikket på muligheden for at give tv-distributørerne adgang til at tilbyde deres kunder ’tv på farten’ eller ’tv to-go’, som det også kaldes. Det er noget vi hører distributørerne efterlyse og samtidig noget, som vi tror seerne ville tage godt imod," siger Caroline Reiler, direktør i DR's afdeling for rådgivning, strategi og kommunikation.

BFE: Distributører bør få ekstra rettigheder til DR's indhold

Hun vil ikke sætte en dato på, hvornår muligheden vil være en realitet.

"Men det er noget, kabeldistributørerne har været interesserede i, som led i deres arbejde med at digitalisere tv-pakkerne. Og vi vil i hvert fald gøre vores for, at det er noget seerne vil kunne få gavn af, indenfor en overskuelig fremtid," udtaler Caroline Reiler.

Skal overholde aftalesystem

DR oplyser, at den mulige fremtidige løsning forudsætter, at det danske aftalesystem overholdes. Systemet fungerer på den måde, at DR betaler de forskellige rettighedshavere for brug af rettigheder i forbindelse med DR's egen udsendelse. Ifølge DR beløber det sig årligt til 500 mio. kr.

Dernæst betaler distributørerne et vederlag til rettighedshaverne for at videreudsende programmerne.

Haarder: Politisk fri bane til ekstra rettigheder til DR-indhold

"Vi har alle i branchen en klar interesse i at bringe det nuværende aftalesystem sikkert over i en digital verden – ellers kan vi ende med at stå i en situation som den pladebranchen tidligere befandt sig i," udtaler Caroline Reiler, der håber, at distributørerne vil tage godt i mod de nye muligheder.

DR's udmelding kommer under en uge inden, at DR og distributørerne mødes til et såkaldt dialogmøde i Kulturministeriet.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs