MediaWatch

Hollandske journalister under mistanke for matchfixing

Ansatte hos et produktionsselskab er under mistanke for at tilbyde penge for at få bestemte udfald af fodboldkampe.

Gregers Tycho/Polfoto/Arkiv
Hollandske fodboldfans til EM-slutrunden i 2012 Foto: Gregers Tycho/Polfoto/Arkiv

Journalister hos et hollandsk produktionsselskab mistænkes for at have forsøgt at matchfixe kampe i de to bedste fodboldrækker i Holland. Det skriver DR med henvisning til hollandske De Telegraaf.

Det skulle være foregået således, at de pågældende journalister har henvendt sig med tilbud om kontant betaling mod, at spillerne ville sikre et bestemt udfald af kampene. Ifølge DR har ingen spillere taget imod betaling.

"Vi er blevet informeret om, at et tv-produktionsselskab har forsøgt at betale en spiller til at levere et bestemt udfald. Efterfølgende har vi indledt en eftersøgning," skriver Gijs de Jong, direktør i det hollandske fodboldforbud, ifølge DR i en kommentar til De Telegraaf.

Mistanken er ifølge DR kommet frem, efter en spiller i december henvendte sig og meddelte, at han var blevet tilbudt betaling for at arrangere et bestemt udfald af en kamp.

Produktionsselskabet har endnu ikke reageret på beskyldningerne.

Forsiden lige nu

Egmont-boss har pengetanken klar til flere opkøb

Bladmarkedet er under pres, og det rammer Egmont, som for andet år i træk må se omsætningen dale. Egmonts topchef glæder sig dog over, at opkøbte virksomheder vokser. Han erklærer sig på ny klar til flere opkøb og har fortsat danske TV 2 i kikkerten.

PR-branchen ramt af omsætningsfald i 2017

40 PR-bureauer måtte samlet se omsætningen falde i 2017, mens toplinjevæksten blev beskeden i 2016. Udviklingen skal dog ses over længere tid, mener Public Relations Branchen, som fremhæver, at i det lys er tendensen positiv.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere