MediaWatch

Filmfolk kritiserer gebyr til Robert-prisen

Selvom arrangør af Robert-prisen allerede har sat gebyrer på indstillinger ned, møder gebyrerne stadig kritik fra mindre producenter.

Foto: Rasmus Flindt Pedersen/Polfoto/Arkiv

Mindre producenter og dokumentarister risikerer aldrig at komme i betragtning til en Robert-pris, fordi det koster op til 5.000 kr. at indstille en film til den prestigefyldte pris, lyder kritikken fra flere filmfolk, skriver Politiken.

"Kunstneriske vurderinger er ikke noget, man skal kunne købe – det skal være noget, ens værk berettiger til eller ikke berettiger til. Ellers betyder det, at fattigrøve som mig ikke har en chance," siger instruktør Christian Braad Thomsen, der har droppet at indstille sin dokumentarfilm "Fassbinder - at elske uden at kræve", til Politiken.

Det koster mellem 1500 og 5000 kr. at indstille en spillefilm til Robert Prisen, mens dokumentarfilm koster 2500 kr., dokumentarkortfilm 1500 kr., tv-serier 7000 kr. og korte tv-serier 5000 kr.

Priserne er dog lavere end tidligere, fordi Danmarks Film Akademi, der arrangerer Robert-festen, har sænket gebyrerne for at imødekomme kritikken, fortæller bestyrelsesmedlem Jacob Neiiendam. Han så gerne, at det var gratis at indstille, men fortæller, at beløbene finansierer prisshowet, og at ingen i bestyrelsen får betaling for deres arbejde.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

B.T. lukker printavisen, cityredaktionerne nedlægges og chefredaktør Jonas Kuld Rathje stopper, Bog & Idé barsler med streamingtjeneste, og DR gentænker kulturdækningen. Det har været en travl uge i Mediedanmark, men du får overblikket over de vigtigste historier lige her.

Den Uafhængige venter øget vækst i 2022 med dyrere abonnement

Radiostationen, der gik i luften i 2020, lagde 20 kr. til abonnementsprisen i marts, hvilket har fået nogle af de betalende lyttere til at falde fra. Medlemstallet ventes dog at vokse og omsætningen stige i indeværende år, vurderer strategichef Kasper Saugmann.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs