MediaWatch

Europarådet opfordrer til at overveje polsk medielov

En kontroversiel polsk medielov får Europarådet til at reagere og opfordre den polske præsident til at stoppe loven.

Polens præsident Andrzej Duda | Foto: Czarek Sokolowski/AP/Polfoto

Polen har taget skridt imod en ny medielov, der vil give regeringen stor indflydelse på de statslige medier. Det får nu Europarådet til at opfordre den polske præsident Andrzej Duda til at stoppe loven, før den bliver til virkelighed, skriver The Guardian.

Europarådets generalsekretær, Thorbjørn Jagland, skriver i et brev til den polske præsident, at loven bør tages op til overvejelse igen, før den eventuelt bliver endelig. Også OSCE samt flere pressefrihedsforeninger har råbt vagt i gevær.

Loven betyder konkret, at de polske politikere bl.a. får bemyndigelse til at udskiftede ledende personer i de statslige medier. Sagen vil blive drøftet på et møde i EU i næste uge.

Loven er fremsat af Polens regerende parti, Lov og Retfærdighed. Loven er blevet vedtaget af det polske parlament, men skal forbi præsident Andrzej Dudas bord for at blive til virkelighed.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

B.T. lukker printavisen, cityredaktionerne nedlægges og chefredaktør Jonas Kuld Rathje stopper, Bog & Idé barsler med streamingtjeneste, og DR gentænker kulturdækningen. Det har været en travl uge i Mediedanmark, men du får overblikket over de vigtigste historier lige her.

Den Uafhængige venter øget vækst i 2022 med dyrere abonnement

Radiostationen, der gik i luften i 2020, lagde 20 kr. til abonnementsprisen i marts, hvilket har fået nogle af de betalende lyttere til at falde fra. Medlemstallet ventes dog at vokse og omsætningen stige i indeværende år, vurderer strategichef Kasper Saugmann.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs