MediaWatch

Europarådet opfordrer til at overveje polsk medielov

En kontroversiel polsk medielov får Europarådet til at reagere og opfordre den polske præsident til at stoppe loven.

Polens præsident Andrzej Duda | Foto: Czarek Sokolowski/AP/Polfoto

Polen har taget skridt imod en ny medielov, der vil give regeringen stor indflydelse på de statslige medier. Det får nu Europarådet til at opfordre den polske præsident Andrzej Duda til at stoppe loven, før den bliver til virkelighed, skriver The Guardian.

Europarådets generalsekretær, Thorbjørn Jagland, skriver i et brev til den polske præsident, at loven bør tages op til overvejelse igen, før den eventuelt bliver endelig. Også OSCE samt flere pressefrihedsforeninger har råbt vagt i gevær.

Loven betyder konkret, at de polske politikere bl.a. får bemyndigelse til at udskiftede ledende personer i de statslige medier. Sagen vil blive drøftet på et møde i EU i næste uge.

Loven er fremsat af Polens regerende parti, Lov og Retfærdighed. Loven er blevet vedtaget af det polske parlament, men skal forbi præsident Andrzej Dudas bord for at blive til virkelighed.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

I JP/Politikens Hus har aviserne afsluttet forhandlingerne om afskedigelser, og samtidig er opsigelser blevet annonceret på flere andre adresser i Mediedanmark. En længe ventet aftale med Netflix landede, og i Norge er en global podcasttrend, som DR følger tæt, blevet tydelig. Få overblikket her.

Klumme: Censur af sociale medier styrer mod at været reguleret af annoncører

Der er de seneste år er der taget flere skridt mod en privatisering af reguleringen af ytringsfrihed på platforme, vi oplever som digital infrastruktur for den offentlige samtale. Det seneste træk, hvor annoncører boykotter Twitter, peger i retning af, at nu bliver grænserne også sat af virksomheder, skriver Uffe Gardel.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs