MediaWatch

Tv-udbyder klar med boks i tårnhøj billedkvalitet

En ny tv-boks fra Waoo understøtter 4K-indhold. Den har indbygget Netflix, der vises i den høje billedkvalitet.

Foto: PR/WAOO

Den danske tv-udbyder Waoo præsenterede tirsdag en ny boks, som skal være selskabets nye våben på tv-markedet. Boksen, der blev fremvist på verdens største messe for forbrugerteknologi - CES i Las Vegas - bliver ifølge Waoo den første på markedet herhjemme, som kan levere tv-oplevelser i 4K/UHD-kvalitet, skriver Waoo i en pressemeddelelse.

Det betyder, at opløsningen er dobbelt så høj som det traditionelle HD-format, de fleste efterhånden er bekendt med.    

Samarbejde med Netflix

Det er endnu småt med indhold, som bliver produceret i den høje 4K-kvalitet, men streamingtjenesten Netflix er en af de få, som leverer film og serier i formatet. Netop Netflix bliver integreret i tv-boksen og får en særskilt knap på den tilhørende fjernbetjening. Dermed kan brugerne af Waoos kommende tv-boks se frem til at opleve serier som "House of Cards" og "Narcos" i den høje kvalitet.

"Da vi for et par år siden lancerede vores nuværende tv-boks, var vi en af de første tv-distributører på verdensplan til at integrere Netflix i selve boksen. Samarbejdet med Netflix og vores udviklingspartner AirTies har i den periode udviklet sig særdeles positivt, og vi er meget stolte over, at vi igen kan annoncere en stor nyhed," udtaler administrerende direktør i Waoo, Jørgen Stensgaard, i en pressemeddelelse.

Der er endnu ikke sat en premiere-dato på tv-boksen, men ifølge Waoo vil den blive lanceret inden for kort tid.

Mens en streamingtjeneste som Netflix allerede sender indhold i 4K, er der endnu ganske få flow tv-producenter, som benytter formatet. Waoo håber, at det vil ændre sig.

"Vi efterlyste for præcis et år siden også mere 4K-indhold fra producenterne, men vi må konstatere, at mens streamingtjenesterne udvikler 4K-indhold i stort omfang, så sakker tv-producenterne bagud. Med den nye tv-boks kan vi nu også sende almindeligt flow-tv i 4K til vores kunder, så producenterne har alle muligheder for at differentiere sig på at levere den bedste billedkvalitet. Vores setup er klart," siger Jørgen Stensgaard i meddelelsen.

Mere fra MediaWatch

B.T.'s fejlskud bekymrer ikke brancheorganisation

Direktør for Danske Medier ser B.T.’s investeringslyst som et sundhedstegn, selv om storbyeventyret kuldsejlede på under et år. Det er dog nødvendigt at knække koden til de lokale og digitale læsere, mener han.

Briefing: Ugen i mediebranchen

B.T. lukker printavisen, cityredaktionerne nedlægges og chefredaktør Jonas Kuld Rathje stopper, Bog & Idé barsler med streamingtjeneste, og DR gentænker kulturdækningen. Det har været en travl uge i Mediedanmark, men du får overblikket over de vigtigste historier lige her.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs