Tv-udbyder klar med boks i tårnhøj billedkvalitet

En ny tv-boks fra Waoo understøtter 4K-indhold. Den har indbygget Netflix, der vises i den høje billedkvalitet.
Foto: PR/WAOO
Foto: PR/WAOO

Den danske tv-udbyder Waoo præsenterede tirsdag en ny boks, som skal være selskabets nye våben på tv-markedet. Boksen, der blev fremvist på verdens største messe for forbrugerteknologi - CES i Las Vegas - bliver ifølge Waoo den første på markedet herhjemme, som kan levere tv-oplevelser i 4K/UHD-kvalitet, skriver Waoo i en pressemeddelelse.

Det betyder, at opløsningen er dobbelt så høj som det traditionelle HD-format, de fleste efterhånden er bekendt med.    

Samarbejde med Netflix

Det er endnu småt med indhold, som bliver produceret i den høje 4K-kvalitet, men streamingtjenesten Netflix er en af de få, som leverer film og serier i formatet. Netop Netflix bliver integreret i tv-boksen og får en særskilt knap på den tilhørende fjernbetjening. Dermed kan brugerne af Waoos kommende tv-boks se frem til at opleve serier som "House of Cards" og "Narcos" i den høje kvalitet.

"Da vi for et par år siden lancerede vores nuværende tv-boks, var vi en af de første tv-distributører på verdensplan til at integrere Netflix i selve boksen. Samarbejdet med Netflix og vores udviklingspartner AirTies har i den periode udviklet sig særdeles positivt, og vi er meget stolte over, at vi igen kan annoncere en stor nyhed," udtaler administrerende direktør i Waoo, Jørgen Stensgaard, i en pressemeddelelse.

Der er endnu ikke sat en premiere-dato på tv-boksen, men ifølge Waoo vil den blive lanceret inden for kort tid.

Mens en streamingtjeneste som Netflix allerede sender indhold i 4K, er der endnu ganske få flow tv-producenter, som benytter formatet. Waoo håber, at det vil ændre sig.

"Vi efterlyste for præcis et år siden også mere 4K-indhold fra producenterne, men vi må konstatere, at mens streamingtjenesterne udvikler 4K-indhold i stort omfang, så sakker tv-producenterne bagud. Med den nye tv-boks kan vi nu også sende almindeligt flow-tv i 4K til vores kunder, så producenterne har alle muligheder for at differentiere sig på at levere den bedste billedkvalitet. Vores setup er klart," siger Jørgen Stensgaard i meddelelsen.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også


Prisen på Nordisk Film+ stiger fra okrober med ti kr. om måneden. | Foto: Nordisk Film+ / Pr

Nordisk Film-streamingtjeneste hæver prisen

For abonnenter