MediaWatch

Tv-distributører kritiserer DR i åbent brev

DR’s app til Apple Tv skævvrider konkurrencen, lyder kritikken fra tv-distributører i et åbent brev til kulturministeren.

Foto: Finn Frandsen/Polfoto/Arkiv

Brugere af Apple TV kan kvit og frit hente en DR-app og streame DR's indhold hjemme i stuen. Det vækker kritik blandt danske tv-distributører, der har sendt et åbent brev til kulturministeren, de politiske partiers medieordførere og Kulturudvalget. Det skriver Politiken.

I brevet kritiseres DR for at ”underminere kreative virksomheders indtægtsgrundlag”, når public service-mediet udvikler apps til udenlandske platforme som Apple TV og Sony Playstation.   

Blandt afsenderne af brevet er Nordisk Film, TDC og Canal Digital. De ønsker retningslinjer, som foreskriver, at DR ikke bør udvikle apps til streaming på smart-tv, tablets og mobiler.  

Tidligere har andre tv-aktører kritiseret af DR for ikke at gennemføre værditest af de nye apps, som skal belyse konsekvenserne af DR’s initiativer.

Den kritik har DR afvist med henvisning til, at der med app'en til f.eks. Apple TV ikke er tale om en ny tjeneste.

"I DR forsøger vi at følge med den teknologiske udvikling, og derfor tilbyder vi flere indgange til at streame vores programmer. Indholdet er det samme ligegyldigt, hvilken platform der bliver brugt. App’en til Apple TV er endnu en mulighed for at tilgå DR's indhold. Der er altså ikke tale om en ny tjeneste, og den er derfor ikke omfattet af reglerne om værditest," skrev Caroline Reiler, direktør for rådgivning, strategi og kommunikation i DR, i et skriftligt svar til MediaWatch.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs