MediaWatch

DR måtte trække trailer tilbage

Pres fra en medvirkendes bagland fik DR til at trække trailer til ny serie tilbage og ændre planerne for første program i serien.

Foto: Finn Frandsen/Polfoto/Arkiv

I serien "Muslimske pigers dagbog" har en række muslimske piger og kvinder filmet deres hverdag gennem et halvt år. Første afsnit blev vist i mandags, men DR måtte forinden trække en trailer tilbage og ændre i planerne for første afsnit. Det skriver Politiken.

Baggrunden var, at én af de medvirkende havde været i Iran og bl.a. været på koranskole. Videomaterialet fra turen blev siden genstand for kontroverser, da nogle af de personer, der var med på turen til Iran og optrådte i den medvirkendes videomateriale, ikke ønskede at medvirke i DR- serien.

"Der er tale om nogle optagelser, som hendes bagland mener er problematiske. Masser af mennesker har henvendt sig til hende og siger, at hun stiller sig selv, sin familie  og sin religion i et dårligt lys," siger Jon Adelsteen, tilrettelægger på "Muslimske pigers dagbog", til Politiken.

Det betød, at traileren til serien blev trukket tilbage og planerne for første afsnit ændret.

Serien løber over fem afsnit, og otte muslimske piger og kvinder medvirker.

Mere fra MediaWatch

Podimo-partnerskab åbner dør til podcastmarkedet for Drive

En aftale om undersøgende journalistiske podcastserier til Podimo er første skridt mod en egentlig lydafdeling i produktionsselskabet Drive, der hidtil kun har lavet tv. Broadcasterne efterspørger i højere grad lydkompetencer, lyder det fra producent.

Portræt: Pernille Holbøll er både en kontant eksekvator og "et suverænt valg"

Pernille Holbøll er steget til vejrs i Mediedanmark og træder nu ind som ansv. chefredaktør på B.T. Tidligere chefer og kolleger beskriver hende som en af de bedste i branchen til at eksekvere på de digitale strategier, men også hvordan hun har været både kontant og utålmodig, men har gennemgået en udvikling som leder de seneste år.

Læs også

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs