MediaWatch

Channel 4-formand: Kun lille gevinst ved salg

Bestyrelsesformanden i Channel 4 har svært ved at se den økonomiske gevinst for den britiske regering ved en privatisering af tv-stationen.

Foto: Tim Ireland/AP/Polfoto/Arkiv

Et salg af den britiske TV 2 Pendant, Channel 4, som er på tegnebrættet i den britiske regering, vil kun give en begrænset økonomisk effekt.

Det mener i hvert fald Channel 4's bestyrelsesformand, Teddy Burns, skriver The Guardian.

"Jeg tror ikke, at Finansministeriet er synderligt interesseret i at privatisere Channel 4 på grund af pengene, når de har et kæmpemæssigt antal aktiver, som kan blive solgt. Det er svært at se, hvad den økonomiske gevinst for regeringen er, hvorimod man kan se den skade, det (et salg, red.) vil forvolde hele den kreative industri i Storbritannien," siger Teddy Burns, som har en fortid som embedsmand i det britiske finansministerium, til The Guardian.

I september foreslog formanden, der træder tilbage til januar, at Channel 4 over tid omdannes til selvstændigt, non-profit-selskab. Kort tid efter kom regeringens overvejelser om en privatisering af tv-stationen frem.

Analytikere estimerer, at et salg af Channel 4 kan indbringe 1 mia. pund. Prisen afhænger dog af, hvorvidt Channel 4 fortsat bliver underlagt public service-forpligtelser. I august sagde den britiske kulturminister, John Whittingdale, dog, at regeringen "prioriterer Channel 4's public service-forpligtelser, og det bliver der ikke ændret ved."

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Ny rapport om danskernes nyhedsbrug, første skridt mod aftale for DPCMO, startskud på Se og Hør-strategi og et nødopråb fra produktionsbranchen er blandt nogle af ingredienserne, der har sat smag på denne uge i mediebranchen. Få et overblik i ugens briefing.

EU vil kræve strengere kontrol med statslige annoncekroner

I et nyt udspil lægger Europa-Kommissionen nu op til flere krav til gennemsigtighed og fair tildeling, når alt fra regeringer til statsejede virksomheder køber reklameplads hos medierne. Forslaget møder opbakning hos Danske Medier, der dog overordnet ser lovforslaget som dårligt nyt for mediebranchen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs