MediaWatch

Nævn siger god for DR-redegørelse

DR's gennemgang af, hvordan huset har opfyldt sine public service-forpligtelser, får grønt lys i Radio- og tv-nævnet.

Radio- og tv-nævnet siger god for DR's opfyldelse af forpligtelserne som public service-institution.

Nævnet har gennemført sin årlige revision af DR's public service-rapport og konkluderer, at DR lever op til politikernes krav.

"På baggrund af sin gennemgang af DRs public service-redegørelse for 2014 finder Radio- og tv-nævnet, at DR i 2014 til fulde opfylder public service-kontraktens krav, og at redegørelsen giver et fyldestgørende og retvisende billede af DR's programudbud og danskernes brug heraf," skriver Radio- og tv-nævnet i sin udtalelse.

Overgår krav

Flere steder har DR levet mere end op til sine forpligtelser. Det gælder især udlægning af programproduktion. DR købte i 2014 produktioner ude i byen for godt 400 mio. kr., hvor kravet var ca. 250 mio. kr. Samme billede tegnede sig i 2013, hvor DR lagde dobbelt så mange millioner ud til eksterne producenter, som huset var forpligtet til.

På et enkelt lille punkt har DR plads til forbedring. Det handler om tekstningen af danske programmer, når de sendes første gang. Her halter DR2 og især DR3 efter den tilstræbte andel. 

Ikke smagsdommere

DR udarbejder årligt en public service rapport, der redegør for, hvordan huset har efterlevet de forpligtelser, der er nedfældet i kontrakten mellem kulturministeriet og DR på baggrund af medieaftalen.

Radio- og tv-nævnet foretager ikke nogen kvalitativ revision af DR's indhold, men forholder sig alene til, om der er den fornødne balance mellem f.eks. danske og udenlandske programmer i sendetimerne overholdes.

Med andre ord skal nævnet altså ikke forholde sig til, hvorvidt X Factor er public service eller ej, som diskussionen omkring DR og public service ofte kredser om. 

Mere fra MediaWatch

Læs også

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs