MediaWatch

Forretningsmand vil skrives ud af DR-serie om Stein Bagger

København Byret skal i dag afgøre, om en person, der ikke ønsker at blive nævnt i DR-serien "Find Stein Baggers penge", kan få sit navn klippet ud.

Den svenske forretningsmand Carl Freer vil ikke nævnes i DR-serien "Find Stein Baggers penge". En kendelse i Københavns Byret i dag vil afgøre, om han får medhold, skriver Børsen.

I serien forsøger DR at finde omkring 200 forsvundne mio. kr. fra skandalen om IT Factory, som Stein Bagger var indblandet i. Dømt i sagen blev også Mikael Ljungman, og Carl Freer var chef for Mikael Ljungman. Carl Freer er ikke dømt i sagen.

Børsen skriver, at der i retsbogen står, at Carl Freer vil have nedlagt forbud mod, at han "omtales, vises eller på anden måde forbindes med ulovlighederne i IT Factory-skandalen eller anden kriminalitet".

"Find Stein Baggers penge" havde premiere i sidste uge. Carl Freer har endnu ikke været omtalt i serie, men bliver det efter planen torsdag. Der bliver altså travlhed i klipperummet, hvis Freer får medhold i sin påstand.

"Jeg kan bekræfte, at Mikael Ljungmans tidligere forretningspartner Carl Freer har anlagt en forbudssag om, at hans navn ikke må nævnes i programrækken. Jeg kan desværre ikke kommentere på detaljer fra sagen, men jeg kan sige, at jeg synes, at vi med "Find Stein Baggers penge" kommer tæt på sandheden om, hvad der skete med pengene efter IT Factory," siger redaktør for DR3, Mads Kromann, til Børsen.

Mere fra MediaWatch

Medieklummen: Det smalle forlig er en plet på en ny ministers cv

Moderniseringen af Public Service Puljen og lukning af 24syv vil give et ”klatvist støttecirkus”, og kulturbidraget skulle have været klappet af med OECD, inden det blev en del af aftalen. Ugens klummeskribent kalder den nye medieaftale en plet på Kulturminister Ane Halsboe-Jørgensens cv.

Pluto TV udfordrer streamingmarkedet med gratis indhold

Efter et milliardopkøb i 2019 er det gået stærkt for Pluto TV, der for ni år siden blev skabt i et ”snusket varehus” i Los Angeles. Nu har den gratis streamingtjeneste gjort indtog i Norden. Partnerskab med Viaplay giver store forventninger allerede på kort sigt.

Læs også

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs