MediaWatch

BBC indrømmer billedsnyd

Tv-kanalen BBC Earth manipulerede optagelser af vulkan og bragte videoen på sin facebook-side.

Foto: Dave Caulkin/AP/Polfoto/Arkiv

Lyn, uvejr og en lavthængende askesky var hovedingredienserne i en spektakulær optagelse af Calbuco-vulkanen i Chiles Patagonien-region, som tv-kanalen BBC Earth viste i sidste uge.

Problemet var blot, at billederne viser sig at være manipuleret, hvilket den britiske public service-virksomhed nu har indrømmet, skriver Politiken.

"Vi tog billeder af Calbuco-vulkanen, der blev filmet tidligere i år, og føjede dem sammen med udbruddet og askeskyen. Billederne af lynene blev taget for fire år af en prisvindende chilenske fotograf og er af en vulkan i nærheden," erkender BBC ifølge Politiken.

Videoen blev omgående et hit på BBC Earths Facebook-side, hvor den på kort tid fik 37 mio. visninger. BBC kalder billedmanipulationen for en levende illusion, som var nødvendig for at vise et vulkanudbrud, askeskyen og en serie af lyn inden i den.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Salg af Chapter, sparerunde hos Sjællandske, nyt fra magasinbranchen samt forhandlinger i produktionsbranchen er blandt de større sager, der rullede ind i ugens løb i Mediedanmark. Få et overblik med denne uges briefing.

Læs også

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs