MediaWatch

Medie: Skæbnedag for Egmont i fodboldkrig

Det er i dag, det bliver afgjort, om TV2 i Norge også har tv-rettighederne til Premier League fremover, skriver VG. Prisen ventes at runde en mia. norske kr.

Foto: Matt Dunham/AP/Polfoto

Det er knald eller fald for Egmonts norske guldæg, TV2, når kapløbet om rettighederne til at vise den bedste engelske fodboldliga afgøres i dag, skriver VG.

Siden 2010 har TV2 haft de lukrative tv-rettigheder til Premier League i Norge. Men i denne budrunde har TV2 fået en ny kapitalstærk hovedkonkurrent i amerikanske Discovery. Siden Discovery i 2013 overtog SBS Media og en betydelig markedsandel på det skandinaviske tv-marked, har den globale koncern investeret løbende i sportsrettigheder. Til gengæld har svenske MTG trukket sig ud af den norske kamp ifølge VG.

Venter stor prisstigning

TV2 og Egmont menes at have betalt mellem 600 og 700 nkk. for rettighederne sidst, i 2012. Ifølge VG forventes det, at prisen til at stige markant i denne runde og for første gang lande over en mia. norske kr., cirka 790 dkk.

I Danmark forventes kampen om Premier League at stå mellem Discovery og MTG, der i dag deler rettighederne, og her spås der også om store prisstigninger. Kampen om rettighederne i Danmark afgøres inden for et par uger.

 

Mere fra MediaWatch

Topchef stopper i Microsoft Danmark

Microsoft Danmark har allerede en afløser parat, når Nana Bule stopper som adm. direktør i softwareselskabet ved udgangen af året. Den nye topchef kommer fra Deloitte.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs