MediaWatch

Producenter advarer mod EU-forslag

EU vil se på ophavsretten i unionen, og ideerne bag kan komme til at skade dansk film og tv, lyder advarslen.

Klaus Hansen, direktør, Producentforeningen | Foto: Mathias Svold/Polfoto/Arkiv

EU barsler med planer om en mere lempelig ophavsretspolitik. Det kan eksempelvis udmønte sig i, at serier er tilgængelige på tværs af landegrænser, så snart de har været vist i deres hjemland.

Det vil være skadeligt for dansk film og tv. Det siger Producentforeningens direktør, Klaus Hansen, i dagens udgave af Politiken.

"Det kan godt være, at forbrugerne nu og her får lettere og billigere adgang til film, men der er stor risiko for, at det vil give færre og dårligere danske film," siger Klaus Hansen til Politiken.

Rationalet bag hans udmelding er, at udenlandske producenter og fonde i dag skyder penge ind i nye produktioner mod at få rettighederne til den pågældende film eller serie i deres eget land. Men den indtægtskilde til de danske producenter vil forsvinde, hvis de ophavsretlige landegrænser bliver brudt ned.

Tankerne fra EU er et led i et proces, der blev sat i gang i maj. Her ser EU-kommisionen på, hvordan man kan styrke den digitale samhandel i EU.

Mere fra MediaWatch

Koda opponerer mod ny musikpolitik i DR

Nye retningslinjer i DR betyder, at kommercielt udgivet musik som udgangspunkt ikke længere skal bruges i programmer. Men public service-stationen bør have fokus på andet end katalog-musikken, mener Kodas adm. direktør.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs