MediaWatch

Nu starter budkrig om Premier League

Tv-rettighederne til de næste tre sæsoner af Premier League er sendt i udbud. Både MTG og Discovery holder kortene tæt til kroppen.

Foto: Tim Ireland/AP/Polfoto

Opdateret kl. 13:35 - Spillet om en af de allervigtigste rettigheder på det danske tv-marked er indledt.

Udbudsmaterialet til Premier League i perioden 2016 til 2019 er sendt ud til de nordiske tv-stationer. Fristen for stationernes bud er sat til udgangen af denne måned, skriver Kampanje.

Over for MediaWatch bekræfter MTG, at de har modtaget udbudsmaterialet.

"Jeg kan bekræfte, at materialet landede på mit bord igår, og at der skal afleveres bud ved udgangen af måneden," siger Peter Nørrelund, sportschef i MTG, som sammen med Discovery Networks har tv-rettighederne i den nuværende aftale.

Han ønsker ikke at kommentere, hvorvidt MTG har planer om at byde på rettighederne.

Hos Discovery Networks oplyser kommunikationschef Rasmus Mariegaard, at tv-stationen ikke har nogen kommentarer til sagen.

Vil strække sig langt

De engelske rettigheder bliver solgt ved en auktion, som bliver afholdt af Premier League. Højestbydende løber med rettighederne. Derfor er det sværere at skrue prisen op på samme måde, som det er tilfældet for de spanske rettigheder, hvor et enkelt selskab forhandler aftalen på plads.

I ligaens hjemland, England, blev rettighederne tidligere solgt for hele 51 mia. kr. til tv-stationerne Sky og British Telecom (BT). Prisen var en stigning på hele 70 pct. fra den nuværende aftale. Så høj bliver prisen for de nordiske rettigheder ikke, og tv-stationerne har tidligere sået tvivl om en tilsvarende prisstigning på den nye nordiske aftale.

MTG og Discovery Networks lægger ikke skjul på, at de er klar til at gå langt for at sikre sig rettighederne til at vise de engelske topkampe. Særligt Discovery har oprustet kraftigt på sportsrettigheder gennem opkøbet af Canal 8 og Canal, som gav kanalen Superliga-rettigheder, og senest en stor investering i OL-rettighederne fra 2018-2024.

"Det er nogle sindssygt attraktive rettigheder og for mig at se den stærkeste ligaturnering i verden, hvor Champions League er det på cupturnering," har Discovery Networks sportschef, Jes Holm Andersen, tidligere udtalt til Ekstra Bladet.

Slut med at sende samme kampe

Tv-rettighederne til Premier League er sammen med den danske Superliga og Champions League de vigtigste sportsrettigheder for de danske tv-stationer.

Da den nuværende aftale blev indgået i 2013, løb MTG med hovedrettighederne fra det daværende SBS Discovery, som ellers har været dansk hjemsted for Premier League i mange år. MTG fik dog ikke rettighederne eksklusivt, idet SBS Discovery fik lov til at købe sig tilbage ind i Premier League.

Det har betydet, at MTG's Viasat-kanaler og Discoverys 5’eren og 6’eren har vist de samme kampe over for hinanden. Begge tv-stationer har tidligere afvist, at det kommer til at ske i den nuværende aftale.

Opdateret kl. 13:35 med kommentar fra Peter Nørrelund, sportschef i MTG.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs