MediaWatch

Netflix lider stort tab i amerikansk marked

Mandagens rystelser på aktiemarkedet er gået hårdt ud over Netflix på børsen.

De amerikanske aktier lider gigantiske kursfald fra åbningen mandag, hvor investorerne sælger ud i stor stil på grund af frygt for en global vækstopbremsning, som Kina satte i gang i forrige uge med tre devalueringer på stribe.

Efter kort tids handel falder S&P 500-indekset 4,5 pct., Dow Jones dykker 4,9 pct., mens Nasdaq-indekset smider 5,5 pct. efter at have været nede med over 8 pct. i de første handler. Blandt selskaberne er der store tæsk til Netflix, der trods planer om debut på det japanske marked dykker hele 9 pct. til 95 dollar.

De store kursfald skal ses i lyset af svage væksttegn fra Kina, hvilket for et par uger siden fik landets centralbank til at devaluere valutaen yuan og førte til store kursfald på aktiemarkederne rundt i verden.

Fald i sidste uge

I sidste uge måtte flere store amerikanske tv-selskaber også se markedsværdien dykke. Mistillid til tv-branchens traditiinelle annoncefinansierede forretningsmodel, fik torsdag Bernstein Reseach til at nedgradere aktier som Walt Disney og Time Warner, skriver USA Today.

"Markedet værdisætter amerikanske annonce-støttede tv-virksomheder som strukturelt værdiforringede aktiviteter," skrev Todd Juenger fra Bernstein Research.

Troen på den traditionelle tv-forretning falder i takt med, at flere abonnerer på reklamefri streamingtjenester, og bekymringen synes bekræftet af faldende resultater fra de store tv-selskaber den seneste måned.

Time Warners aktier faldt omkring 5 pct, Viacom 6,3 pct. og Disney tilsvarende 6 pct. i torsdags.

 

/ritzau/FINANS/MediaWatch

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs