MediaWatch

To mænd anholdt for netpirateri

Politiet har ransaget to hjem på Fyn og anholdt to mænd, som er sigtet for at give instruktioner i brug af ulovlig streamingtjeneste.

Bagmandspolitiet slog i går til mod to mænd bosat på Fyn. De er under mistanke for at stå bag to hjemmesider, der giver informationer om, hvordan man kan bruge den ulovlige streamingtjeneste Popcorn Time. Det skriver TV 2.

Hjemmesiderne, som hedder popcorntime.dk og popcorn-time.dk, gav tidligere tips, info og råd om brugen af den ulovlige streamingtjeneste og understregede samtidig, at det ikke skulle ses som en opfordring til ulovligheder. Nu er det eneste indhold på de to hjemmesider en erklæring fra politiet om, at der er lukket for adgang på grund af en igangværende efterforskning.

Hos Bagmandspolitiet er der tilfredshed med, at det er lykkedes at få de to hjemmesider lukket ned.

"Sagen er vigtig, fordi den for det første viser, at man kan blive afsløret af politiet. Det har en konsekvens, og det har også en konsekvens, at man giver instrukser og formidler til noget, som er ulovligt. Dermed har det forhåbentlig en afskrækkelsesvirkning, at man nu ikke kan føle sig sikker på, at man kan sidde uanset hvor man vil og forsøge at gennemføre sådan nogle ting," siger Michael Hellensberg, politiinspektør hos Bagmandspolitiet, til TV 2.

Ifølge TV 2 er strafferammen for ophavsretskrænkelser af særlig karakter op til seks års fængsel.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs