MediaWatch

Underholdnings-orkester udpeger bestyrelse

Det nedlagte DR Underholdningsorkester fortsætter i uden for DR og har nu fået en bestyrelse på plads.

Foto: Martin Bubandt/Polfoto/Arkiv

Danmarks Underholdningsorkester, som opstod på resterne af DR Underholdningsorkesteret, har udpeget en bestyrelse og er på den måde tættere på at få luft under vingerne. Det skriver Berlingske.

Orkesteret har brug for omkring 20 mio. kr. for at kunne fungere i to år. Investorer og fonde har ifølge direktør i Danmarks Underholdningsorkester, Stine Nissen, ikke villet gå ind i projektet, før en bestyrelse var udpeget.

"Vi har nu fået samlet et utrolig kompetent hold, og derfor mener jeg, at vi i dag har grund til at være optimistiske," siger Stine Nissen til Berlingske.

I spidsen for den nye bestyrelse sidder tidligere ombudsmand Hans Gammeltoft-Hansen. Blandt de øvrige medlemmer er Lars Nørby Johansen, der er bestyrelsesformand i William Demant og Københavns Lufthavne, og Roskilde Festivals vicedirektør Signe Lopdrup.

Underholdningsorkesteret lukkede i DR-regi ved seneste årsskifte. Det lykkedes i begyndelsen af året at samle tre mio. kr. til orkesterets første tid uden for DR, men der skal flere penge til at sikre den videre overlevelse.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Smal medieaftale i hus, mediedistributører forventer højere priser, borgerlige varsler tilbagrulning af forlig, endnu en streamingtjeneste gør indtog i Norden og ny virksomhed vil give podcasts international succes. Vi tager en rundtur i uge 21 i Mediedanmark.

K-ordfører kalder skrottet some-lovforslag for tidsspild

Et lovforslag, som skulle forpligte bl.a. sociale medier til at fjerne ulovligt indhold inden for 24 timer, er bremset af EU-Kommissionen. Konservatives erhvervs- og forbrugerordfører mener, lovforslaget fra begyndelsen skulle have været udformet anderledes.

Debat: Medieforhandlingerne viser skræmmende mangel på viden

Resultatet af medieforliget er et skævvredet mediemarked, hvor regeringen med pincet vil udpege, hvilke medier og hvilket indhold, der fortjener politikernes nåde. Sådan lyder det fra direktør i Danske Medier, Mads Brandstrup, i dette debatindlæg.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs