MediaWatch

Underholdnings-orkester udpeger bestyrelse

Det nedlagte DR Underholdningsorkester fortsætter i uden for DR og har nu fået en bestyrelse på plads.

Foto: Martin Bubandt/Polfoto/Arkiv

Danmarks Underholdningsorkester, som opstod på resterne af DR Underholdningsorkesteret, har udpeget en bestyrelse og er på den måde tættere på at få luft under vingerne. Det skriver Berlingske.

Orkesteret har brug for omkring 20 mio. kr. for at kunne fungere i to år. Investorer og fonde har ifølge direktør i Danmarks Underholdningsorkester, Stine Nissen, ikke villet gå ind i projektet, før en bestyrelse var udpeget.

"Vi har nu fået samlet et utrolig kompetent hold, og derfor mener jeg, at vi i dag har grund til at være optimistiske," siger Stine Nissen til Berlingske.

I spidsen for den nye bestyrelse sidder tidligere ombudsmand Hans Gammeltoft-Hansen. Blandt de øvrige medlemmer er Lars Nørby Johansen, der er bestyrelsesformand i William Demant og Københavns Lufthavne, og Roskilde Festivals vicedirektør Signe Lopdrup.

Underholdningsorkesteret lukkede i DR-regi ved seneste årsskifte. Det lykkedes i begyndelsen af året at samle tre mio. kr. til orkesterets første tid uden for DR, men der skal flere penge til at sikre den videre overlevelse.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

I JP/Politikens Hus har aviserne afsluttet forhandlingerne om afskedigelser, og samtidig er opsigelser blevet annonceret på flere andre adresser i Mediedanmark. En længe ventet aftale med Netflix landede, og i Norge er en global podcasttrend, som DR følger tæt, blevet tydelig. Få overblikket her.

Klumme: Censur af sociale medier styrer mod at været reguleret af annoncører

Der er de seneste år er der taget flere skridt mod en privatisering af reguleringen af ytringsfrihed på platforme, vi oplever som digital infrastruktur for den offentlige samtale. Det seneste træk, hvor annoncører boykotter Twitter, peger i retning af, at nu bliver grænserne også sat af virksomheder, skriver Uffe Gardel.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs