MediaWatch

TDC's nye topchef: Målet er uændret

Det strategiske vision ligger fast for TDC, siger koncernens nye topchef, Pernille Erenbjerg, der dog vil tage andre veje mod målet.

Foto: PR, TDC

Chefskiftet i TDC er ikke lig med et strategiskifte. Der skal bygges videre på det arbejde, TDC's nu forhenværende koncernchef, Carsten Dilling, efterlader sig. Det siger hans afløser, Pernille Erenbjerg, til Ritzau Finans.

"Jeg skal i hvert fald bygge på det, som vi har skabt sammen og fortsætte rejsen med at få TDC til at blive den foretrukne leverandør af kommunikationsløsninger og underholdning til hjemmet," siger Pernille Erenbjerg.

"Men det er klart, at jeg vil gøre tingene på en lidt anden måde. Den overordnede vision om, hvad TDC skal blive, forestiller jeg mig dog ikke, at vi ændrer på. Den har jeg jo selv været med til at lave, og den giver rigtig fin mening," fortsætter hun.

Hvad er det for en anden tilgang, som du tænker at kunne bidrage med?

"Jeg tror, at det er lige tidligt nok at sige meget præcist. Det skal vi også have tid til at snakke om i god ro og orden i forhold til kommunikationen, og hvordan vi griber tingene an."

"Men det er klart, at jeg har en anden baggrund og en anden profil end Carsten, så uanset, at vi har arbejdet tæt sammen, vil der selvfølgelig være forskelle i, hvordan vi gør tingene, og måske også i hvordan vi prioriterer tingene. Det kan ikke undgås," siger Pernille Erenbjerg.

Formand: Skal udvikle TDC som markedsleder

Pernille Erenbjerg har i TDC siden 2003 og har siden 2011 været medlem af direktionen som koncernfinansdirektør i TDC Group. I januar 2015 blev hun udnævnt til viceadministrerende direktør.

Det er hendes indgående kendskab til virksomheden, der har været med til at gøre hende til en oplagt afløser ifølge bestyrelsesformand for TDC, Vagn Sørensen.

"Med sit dybe kendskab til hele forretningen og sin stærke finansielle baggrund kan hun sikre, at vi fortsat udvikler TDC som markedsleder i et meget dynamisk og konkurrencepræget marked," siger han i en meddelelse.

"Jeg mener, at det sundt for enhver virksomhed kontinuerligt at udfordre sig selv og ind i mellem kræver det ændring af direktionens besætning. Det er den beslutning, vi nu har truffet. Stillingen som koncernchef er per definition til låns, og vi har truffet en fælles beslutning om, at tiden nu er rigtig. Det er bestyrelsens klare opfattelse, at Pernille har den rette profil til med sikker hånd at føre TDC videre."

Analytiker: Fokus på forretningen

Bestyrelsesformanden siger desuden, at Carsten Dilling har leveret en afgørende indsats for TDC, og nævner især hans arbejde med at udvikle TDC fra en klassisk televirksomhed til en kommunikations- og underholdningsvirksomhed.

Teleanalytiker Michael Friis Jørgensen fra Alm. Brand Markets ser ikke, at skiftet på direktionsgangen vil ændre på den retning, TDC har bevæget sig i under Carsten Dilling.

"Der er ikke kommet en ny strategi - det her er et tegn på, at forretningen er i fokus," siger analytikeren, der ikke mener, at skiftet vil påvirke aktien mærkbart.

TDC-aktien steg med 0,5 pct. til 45,17 kr. efter fem minutters handel på fondsbørsen.

/ritzau/FINANS

Mere fra MediaWatch

Rørbye Rønn afliver spekulation om store biograffilm på DRTV

Maria Rørbye Rønn glæder sig over, at politikerne letter på detailstyringen af public service-stationen og giver DR en større fleksibilitet til at kunne omstille sig digitalt. Men hun afviser, det vil ændre i konkurrencesituationen i forhold til private medier.

Læs også

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs