MediaWatch

Alarmen er afblæst: Pulver til SVT er ufarligt

Den svenske tv-stations SVT's Blekinge-redaktion modtog i morges et brev med hvidt pulver. Pulveret har nu vist sig at være ufarligt.

SVT's redaktion i Karlskrona har hele dagen været afspærret, efter der i morges indløb et brev med hvidt pulver. Politiets analyser har nu vist, at pulveret er harmløst, skriver SVT selv på sit website.

"Efter analyse af pulveret er bedømmelsen, at det ikke er farligt, og indsatsen afsluttes," siger Calle Persson, talsmand for politiet, til SVT.

Det er dog ikke klart, hvad pulveret indeholder, og det kræver videre analyse at fastslå det. Politiet har hævet de afspærringer, som blev iværksat efter brevfundet.

Medarbejderen, som åbnede brevet, blev tidligere på dagen eskorteret ud af redaktionen og blev bragt på hospitalet.

Det står ikke klart, hvad motivet er bag brevet med det hvide pulver. Redaktionen har i løbet af ugen modtaget flere trusler både på mail og telefon. Ifølge Aftonbladet skyldes truslerne en artikel, som SVT skrev i mandags om partiet Sverigedemokraternes partileder Jimmie Åkosson, som havde inviteret det nationalistisk band Ultima Thule til at spille ved en sommerfest arrangeret af politikeren.

Mere fra MediaWatch

Aller Media-topchef om nedlæggelse af printmagasin til unge: "Tiden er moden"

Næste år ville ”Vi Unge” som printmagasin være fyldt 60 år. Men fra årsskiftet er den trykte version af magasinet til teenagepiger fortid. Topchef i Aller Media kalder det en ”meget logisk beslutning” og forklarer samtidig, hvad der ligger bag en række andre, større ændringer i Aller Medias redaktionelle setup.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs