MediaWatch

DR erkender fejl i programmet "Finanskrisen forfra"

DR beklager fejl i DR1-programmet "Finanskrisen forfra – Business as usual" sendt i februar.

DR beklager i dag, at der i det fjerde og sidste afsnit af programet "Finanskrisen forfra – Business as usual afsnit", der blev sendt på DR1 9. februar 2015 - og i programtraileren sendt forud for udsendelsen - blev begået fejl, skriver dr.dk.

DR beklager flere forhold i programmet, oplyser DR Fejl og Fakta.

DR burde ikke have brugt syv citater fra en telefonsamtale, hvor Peter Gram-Nielsen afviser at medvirke i udsendelsen, og hvor det ud fra en samlet vurdering af telefonsamtalen må lægges til grund, at Peter Gram-Nielsen er af den overbevisning, at han taler til baggrund, og hvor DR ikke har taget forbehold for offentliggørelse af telefonsamtalen, lyder det.

I traileren til programmet blev der desuden brugt et lydklip fra telefonsamtale. Dette lydklip burde DR heller ikke have brugt. Samtidig burde udsendelsen tydeligere have omtalt, at en række af de kritiserede forhold var omfattet af et senere forlig.

Redaktionen har ikke altid pligt til at fremlægge hele dokumentationen, men DR's forelæggelse var uhensigtsmæssig fordi redaktionen ikke forud for udsendelsen gav Gram-Nielsen tilstrækkelig indsigt i dokumentationen med henblik på at sikre en tilfredsstillende kontrol af oplysningerne i udsendelsen. Der var ikke særlige journalistiske hensyn, f.eks. til kildebeskyttelse, der kunne begrunde den manglende indsigt i redaktionens dokumentation.

DR havde ikke belæg for at udtale sig om Marianne Gram-Nielsen private økonomi og burde alene haveforholdt sig til økonomien i hendes selskaber.

I programmet valgte DR ikke at benytte betegnelsen ejendomsspekulant. Det var derfor en fejl at bruge betegnelsen i traileren, skriver DR.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Salg af Chapter, sparerunde hos Sjællandske, nyt fra magasinbranchen samt forhandlinger i produktionsbranchen er blandt de større sager, der rullede ind i ugens løb i Mediedanmark. Få et overblik med denne uges briefing.

Læs også

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs