MediaWatch

DR fejrer 90 års public service-tjeneste

1. april er det 90 år siden, at Statsradiofonienfor første gang sendte radio, og det fejrer DR over ti dage med fest, debat og masser af tilbageblik.

1. april er det 90 år siden, at Statsradiofonien, som DR hed, for første gang sendte radio ud i æteren.

DR markerer fødselsdagen fra 28. marts og 10 dage frem med debat og fokus på befolkningens liv de sidste 90 år.

"Vi glæder os til at fejre 90-året sammen med hele Danmark og minde hinanden om, hvem vi er, hvor vi kommer fra, og hvad vi står på. DR er befolkningens, og vi blev sat i verden for at være noget for både fællesskabet og for den enkelte. Her 90 år senere er opgaven stadig den samme - selv om vi i dag løser den på en helt anden måde," siger mediedirektør Gitte Rabøl i en pressemeddelelse.

Alle platforme

Dækningen af 90 års-dagen går på tværs af alle DRs kanaler. Både i radio - der har været med hele vejen - på tv, der kom til i 1951, og på digitale medier.

I dagene op til 1. april sætter DR sig selv og public service til debat i 'Detektor & Debatten: 90 år med licens. Er det pengene værd?' med værterne Thomas Buch-Andersen og Clement Kjærsgaard.

100.000 stemmer om favoritter

DR har spurgt seere og lyttere, hvad de synes har været de største oplevelser, de har delt med DR. Over 100.000 stemmer er afgivet i afstemningen på dr.dk, og det indgår i DR1-programmet 'De 90 bedste med Sofie og Bedste'.

Kim Bildsøe Lassen og Tine Gøtzsche ser på de største nyhedsøjeblikke fra de seneste 90 år i '90 år der gik".

P1 vil i dagene op til 1. april sende en ny programserie om radio og lytning i fortid, nutid og fremtid, der handler om radio gennem 90 år, og på DR Ultra skal børn gætte det rigtige årstal fra de sidste 90 år.

90-års show

1. april er Jacob Riising og Louise Wolff værter ved et nostalgisk 'DR's 90-års show' i DR Koncertsalen.

Salen bliver fyldt op med seere og lyttere fra hele Danmark, som bliver kørt til København fra DR's distrikter i hele landet. I showet rejser man tilbage i arkiverne og deler gensyn med store øjeblikke.

I dagene efter 1. april sender DR et tilbageblik med gamle tv-kendinge. For eksempel børneprogrammer som 'Fjernsyn fra da far var dreng' og så de helt store øjeblikke i historien.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs