MediaWatch

DR-journalister kritiserer fratrædelsesordning

Journalistgruppen i DR er blevet uenige med DR's ledelse om betingelserne, når DR-ansatte skal fratræde.

Formanden for Journalistgruppen i DR, Anne Serlev og resten af bestyrelsen i Journalistgruppen vil fremover ikke anbefale fritstillede kolleger at tage i mod én af to mulige fratrædelsesordninger, skriver Journalisten.dk.

En af modellerne giver journalisten på vej væk ekstra 25.000 kr., men så skal han eller hun samtidig acceptere, at fratrædelsen er til ’fuld og endelig afgørelse’. Det betyder bl.a., at man ikke kan klage over fratrædelsen i offentligheden eller køre en sag.

"Vi har oplevet i forbindelse med fyringsrunden (i september sidste år, red.), at i det øjeblik, at medarbejderen har accepteret og taget imod de 25.000 ”til fuld og endelig afgørelse”, så kan man på ingen måde brokke sig over, at man er blevet fyret. Man kan ikke lægge sag an mod DR. Man er ude af røret," siger Anne Serlev til Journalisten.dk.

Ifølge tillidsmanden er kunne DR's medarbejdere også vælge en anden fratrædelsesordning i forbindelse med efterårets sparerunde, hvor fik medarbejderen 10.000 kr., der f.eks. kunne bruges til karriererådgivning. Den model betød dog ikke et fravalg at muligheden for at klage over fyringen.

DR's underdirektør for HR, Henriette Frandsen-Melau, siger til Journalisten.dk, at hun undrer sig over kritikken, fordi de faglige organisationer selv efterspurgte, at beløbet til "outplacement" og at komme videre blev øget.

Så mange får frivillig fratrædelse i DR 

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Udsigt til et smalt medieforlig, en ny fiktionsstrategi fra DR, friske tal fra Jysk Fynske Medier og Information, et vaklende flertal for kulturmoms, Heartbeats mister sin direktør, og en statslig styrelse beskyldes for ulovlig deling af artikler. Få et overblik over Mediedanmark med ugens briefing.

Overblik: Sådan er medieaftalerne landet siden 2000

Hvert andet medieforlig siden 2000 har – i grove træk – haft bred politisk opbakning, mens den anden halvdel af forligene er indgået med smalt flertal. Her får du overblik over, hvordan de seneste årtiers forlig er landet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs