MediaWatch

Ingen afklaring på DR Underholdningsorkester

Dagens møde i Kulturudvalget fører ikke til afklaring på den planlagte lukning af DR Underholdningsorkestret. Nye forhandlinger af kompromisforslag på vej.

Foto: /ritzau/Ditte Valente/

Der er ikke fundet en løsning på sagen om den kritiserede lukning af DR Underholdningsorkestret.

Det er fortsat uvist, hvorvidt fremtiden for DR Underholdningsorkestret ligger i graven eller orkestergraven.

Et møde mellem Kulturministeriet og ordførerne fra partierne i kredsen bag medieforliget er tirsdag endt uden en løsning.

Kilder i forligskredsen oplyser til Ritzau, at kulturminister Marianne Jelved (R) står fast på, at orkestret skal lukkes. I stedet har ministeren fremlagt et kompromisforslag, som DR har udarbejdet.

Jelved selv bekræfter kompromisforslaget, men afviser at kommentere indholdet. SF's medieordfører Özlem Cekic bekræfter dog, at der er tale om, at DR vil tilføre seks millioner kroner til DR Symfoniorkestret.

Disse penge skal ifølge TV2 News gå til at skabe et nyt kammerorkester, som skal overtage nogle af det lukkede orkesters opgaver.Rent mandskabsmæssigt vil en sådan tilførsel betyde, at symfoniorkestret bliver styrket med 20 musikere i stedet for de planlagte syv.

Nu følger flere forhandlinger

Kulturminister Marianne Jelved kan efter dagens møde i Kulturudvalget ikke svare entydigt på, om Underholdningsorkestret består eller ej.

"Der er kommet et kompromisforslag fra DR om, at man kan bruge de ressourcer, man har på en ny måde," siger hun

"Der er mulighed for at bruge orkestrere og musikerne på forskellige måde, og det er blandt andet det, vi skal diskutere," siger Marianne Jelved, som dog ikke vil gå i detaljer med forslaget.

Hun lægger op til, at der nu skal forhandles videre, så man kan nå et kompromis.

"Vi har aftalt en proces, hvor der er en række ting, som DR og Kulturministeriet skal svare på. Vi skal finde en ny måde at bruge ressourcerne på, så vi kan få mere ud af dem," siger Marianne Jelved.

/ritzau/

 

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Salg af Chapter, sparerunde hos Sjællandske, nyt fra magasinbranchen samt forhandlinger i produktionsbranchen er blandt de større sager, der rullede ind i ugens løb i Mediedanmark. Få et overblik med denne uges briefing.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs