MediaWatch

Top 20 klager over DR

DR fik i 1. halvår omkring 20 pct. flere klager fra lyttere og seere. Kritikken går bl.a. på DR's lyd og musikdækning, brug af Facebook og VM- og OL-dækning. Se top 20 her.

'Arvingerne'

DR modtager stadig mange over lyd og problemer med at høre, hvad der bliver sagt på tv og radio.

Omkring 200 har klaget over utydelig tale og forstyrrende underlægningsmusik, især luftede mange utilfredshed over lyden i ’Arvingerne’, der trak store seertal først på året.

”Klagerne har fået en række konsekvenser. Der er lavet et større lydkvalitetsprojekt på tv-siden, der er igangsat mere stemmetræning, ligesom lydstyrker og brugen af lydeffekter i flere tilfælde er blevet genovervejet og justeret,” siger DRs lytter- og seerredaktør Jacob Mollerup i en pressemeddelelse.

Det fremgår af hans nye rapport, at DR's Programservice i det forløbne halvår modtog cirka 3500 kritiske klager - det er omkring en femtedel flere end sidste år på samme tid. Væksten kan dog have en særlig forklaring.

”Det har været et halvår med mange store begivenheder som vinter-OL, fodbold-VM i Brasilien og Eurovision Song Contest i København, og al erfaring viser, at store live-begivenheder med programflytninger og fokus på kommentatorerne, altid udløser mange klager,” siger Jacob Mollerup.

Bl.a. mødte den bramfri tone hos kommentatorerne under snowboard-konkurrencerne ved Vinter-OL i Sotji kritiseret samt valget af Nicklas Bendtner som medkommentator under VM-finalen i fodbold.

Tidligere havde DR mange klager over streamingen af tv og radio, men det er mindre nu, efter at DR har taget et nyt system i brug, oplyser Jacob Mollerup.

Samlet set fik DR Programservice 28.500 henvendelser om stort og småt pr. telefon og via Kontakt DR på dr.dk i første halvår af 2014. Det var en stigning på otte procent sammenlignet med 2013.

Top20 klagetemaer første halvår 2014:

1. Lyden i ’Arvingerne’

2. Lydbilledet på ’P3 Nyheder’

3. Underlægningsmusikken i ’Danmarksmester’ på P4

4. Ny profil på P4

5. Omprioritering af regionale nyheder på dr.dk

6. DRs brug af Facebook

7. DRs nye streamingtjeneste

8. Ændring af sendetidspunkt for ’Stormagasinet’ på DR1

9. Dækningen af sagen om Lars Løkke Rasmussens tøj

10. Dækningen af krisen i Ukraine

11. Dækningen af VM i fodbold

12. Dækningen af Vinter-OL

13. Genudsendelser

14. Problemer med at høre, hvad der bliver sagt

15. Underlægningsmusikken i Tv-Avisen

16. Ukorrekt sprog

17.Streaming af billeder og lyd på dr.dk

18. Afviklingsproblemer for radio og tv

19. Manglende programinformation og ændring af sendeplanen

20. On demand - liggetider og rettigheder

 

Mere fra MediaWatch

Læs også

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs