MediaWatch

DR skærer 170-200 stillinger

DR's spareplan indebærer nedskæringer for i alt 161 mio. kr. årligt - langt mere end forventet. 

Spareplanen i DR skærer langt dybere end forventet. I alt skal planen frigøre 161 mio. kr. årligt. Det betyder, at mellem 170 og 200 stillinger nedlægges i efteråret.

Det skriver DR i en pressemeddelelse.            

Samtidig nedlægges Underholdningsorkestret, DR2 Morgen og DR2 Dagen omlægges og den betalte frokostpause for medarbejderne forsvinder fra 2017.     

Sparerunden er en konsekvens af medieforliget, hvor DR's licensindtægter skæres med 75 mio. kr. Når DR-ledelsen har valgt at sætte hårdere ind og og spare yderligere handler det om DR skal indstilles til en ny medievirkelighed, siger generaldirektør Maria Rørbye Rønn:

”I DR står vi over for store udfordringer. Vi ønsker fortsat at levere public service-tilbud af høj kvalitet til alle i Danmark, samtidig med at befolkningens medieforbrug ændrer sig markant i takt med de mange nye teknologiske muligheder. Det kræver, at vi nytænker vores indhold og styrker vores tilbud til særligt børnene og de unge,” siger Maria Rørbye Rønn.

”Planen indeholder store besparelser, og der er ingen tvivl om, at den kommende tid vil stille store krav til DR og DRs medarbejdere. Men det er nødvendigt for at sikre fortsat udvikling af DR og samtidig sørge for, at seerne, lytterne og brugerne i mindst mulig omfang oplever forringelser som følge af den nødvendige økonomiske tilpasning,” siger generaldirektøren.


Nedlægger timenyheder og orkester

Spareplanen betyder også, at timenyhederne i dagstimerne på DR2 lukker. I stedet bliver DR2 Morgen og DR2 Dagen omlagt til mere rene nyhedsflader. Samtidig får en række af DR1’s programmer kortere sæsoner skriver DR.

Derudover omlægges DR's musiktilbud. DR UnderholdningsOrkesteret nedlægges 1. januar 2015, mens DR SymfoniOrkestret, DR PigeKoret og DR Big Bandet skal styrkes.

DR styrker som medieaftalen fordrer tilbuddet til børn og unge med særlig vægt på debatskabende, danske programmer på DR3 og udvikling af læringsspil for børn på nettet. Samtidig styrker DR sine tilbud til syns- og hørehæmmede.

Økonomiplanen for de kommende fire år frigør 106 millioner kroner dels til besparelser på 75 millioner kroner, som dækker den afskaffede erhvervslicens, og til en række nye krav som følge af medieaftalen, der blev indgået 26. juni 2014 af samtlige partier i Folketinget. Derudover afsætter planen 55 mio. kr. årligt til at sikre DR's fortsatte drift og udvikling i en medievirkelighed i hastig forandring, oplyser DR.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs