MediaWatch

Grønlandske tv-foreninger advarer mod gratis TV3-kanal

De lokale grønlandske tv-foreninger frygter at blive kvalt, hvis TV 3 Sport bliver gjort gratis for borgerne, sådan som partiet Atassut har foreslået.

I Nuuk og andre byer i Grønland er kanaler med international fodbold yderst populære. | Foto: Jacob Ehrbahn/Polfoto/Arkiv

Hvis TV3 Sport bliver gjort til en gratis landsdækkende kanal på Grønland, sådan som politikere fra partiet Atassut har foreslået, vil det kvæle de lokale grønlandske tv-foreninger.

Sådan lyder advarslen tv-foreningernes sammenslutning NTK, Peter Frederik Lyberth, skriver Sermitsiaq.

"Sportskanaler er de dyreste kommercielle kanaler, som er meget populære i for eksempel Nuuk, Sisimiut og Ilulissat. Vores medlemmer vil blive kvalt, hvis de kanaler bliver gjort gratis tilgængelige betalt af selvstyrets penge," siger Peter Frederik Lyberth til Sermitsiaq.

Det politiske forslag er fremsat af Gerhardt Petersen og Knud Kristiansen, som begge er medlemmer af Inatsisartut for Atassut. De foreslår, at TV 3 Sport bliver tilføjet til gratiskanaler, der bliver finansieret af det grønlandske selvstyre. Ifølge de to politikere vil det give borgerne bedre livskvalitet med en god sportskanal og mener, at de nuværende gratiskanaler er utilstrækkelige, skriver Sermitsiaq.

I dag betaler selvstyret for gratiskanalerne DR1, DR2, DR K og Ramasjang.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Nyt fra dansk og international streaming, papirmangel og andre udfordringer for traditionelle medier er blandt ugens vigtigste mediehistorier. Få overblikket her.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs