Jelved: DR måtte gerne låne millioner til Eurovision-selskab

DR's lån til Wonderful Copenhagen-selskab fulgte reglerne, siger kulturminister Marianne Jelved. V og DF vil ændre reglerne.
Foto: Joachim Adrian/POLFOTO/arkiv
Foto: Joachim Adrian/POLFOTO/arkiv

DR brød ikke loven, da mediehuset i april lånte et tocifret millionbeløb til Projektselskabet under Wonderful Copenhagen, der sammen med DR stod for afviklingen af forårets Eurovision. Det fastslår kulturminister Marianne Jelved overfor Berlingske.

Tidligere på ugen blev der i Metroxpress sået tvivl om lovligheden af DR's udlån og rentesatserne. 

Ifølge DR's generaldirektør, Maria Rørbye Rønn, har DR ikke brudt nogen regler. DR, siger hun, så sig nødstedt til at yde lånet for at undgå at Projektselskabet gik konkurs -  og sikre, at Eurovision kunne gennemføres.

»Som offentligt støttet statsinstitution med ansvar for en programvirksomhed må DR godt give et sådant lån, hvis det sker for at sikre det formål, institutionen har, og for at mindske det tab, den ville lide, hvis programvirksomheden – i dette tilfælde Eurovision – ikke kunne gennemføres. Ifølge EU-reglerne skal det ske på markedsvilkår og med en rente, der sikrer, at der ikke bliver tale om skjult statsstøtte,« siger kulturministeren.

»Det, der er sket, er helt legalt, og derfor har jeg ingen bemærkninger til DR's lån i den situation og på de betingelser, det er givet.«

Venstres medieordfører, Elle Trane Nørby, og DF's medieordfører, Morten Marinus, efterlyser en ændring af reglerne, så DR ikke kan "drive bank for licensmidler".

Relaterede artikler:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også