MediaWatch

Norsk-svensk talkshowvært fordobler overskuddet

Resultatet før skat er fordoblet i den norske talkshowvært Fredrik Skavlans private selskab. Det skyldes millioner fra produktionsselskabet, som producerer værtens succesprogram.

Nordens talkshowkonge, norske Fredrik Skavlan, har ikke bare succes på tv-skærmen. Økonomisk går det også mere udemærket for tv-værtens selskaber, Fredrik Skavlan A/S og produktionsselskabet Monkberry.

Det skriver Dagens Næringsliv.

Overskuddet blev i 2013 fordoblet i Fredrik Skavlan A/S, som talkshow-værten ejer 100 pct. af. Resultatet før skat landede i alt på 13,2 mio. norske kroner (11,7 mio. kr.) mod 6,5 mio. kr. året før. Fordoblingen skyldes en solid fremgang i produktionsselskabet Monkberry, som Fredrik Skavlan ejer 75 pct. af. Monkberry står blandt andet bag det Fredrik Skavlans meget populære talkshow 'Skavlan', som har været vist både på NRK og SVT og er et af Europas største talkshows med op mod tre millioner seere.

"7,5 mio. norske kr. er udbytte Fredrik Skavlan A/S har taget fra Monkberry efter otte sæsoners drift. Man har ønsket at være stærkt finansieret i Monkberry. Nu klarer Monkberry sig godt, og så er det naturligt, at ejerne får et udbytte," siger adm. direktør i Monkberry, Ole Johan Prytz.

Fredrik Skavlan var tidligere journalist på Morgenbladet, Aftenposten, Dagbladet og NRK. Desuden holder han foredrag om kommunikationsteknikker og optræder som konferencier, tegner og skriver bøger.

Hans ambition er desuden at være bagmand og producent af tv-programmer. Monkberry stod således bag talkshowet 'En vakker dag' fra 2011, men det seneste forsøg på et nyt talkshow på TV2Norge har floppet.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs