MediaWatch

Ny bred medieaftale på plads

Mere dansk musik og public service er dele af den medieaftale, der fordeler licenskronerne de næste fire år, og som regeringen har indgået med oppositionen til aften. Opdateret 20.03

Alle Folketingets partier er torsdag aften blevet enige om, hvordan licenskronerne skal fordeles de næste fire år, siger kulturminister Marianne Jelved (R).

Ifølge ministeren er aftalen en styrkelse af public service i Danmark.

"DR står over for store udfordringer, fordi flere og flere borgere selv vælger hvad de vil se, og hvornår de vil se det. Jeg er glad for, at alle folketingets partier er nået til enighed om at fastholde og udvikle et omfattende og stærkt public service tilbud til borgerne," siger Marianne Jelved.

"Public service er med til at binde os sammen som nation, og det er ekstra vigtigt i en tid, hvor danske medier er under pres fra udenlandske spillere," siger hun.

Kulturministeren og samtlige partiers medieordførere kunne altså torsdag aften præsentere de næste fire års budgetter for DR og TV 2 regionerne.

Den brede aftale dækker dog over, at det var svært blive enige om de store ændringer i forhold til licensen, lyder det fra fra Venstres medieordfører Ellen Trane Nørby (V). Der har været for mange forskellige ønsker, lyder det.

Men den nye aftale skærper ifølge Venstre kravene til DR, så der kommer mere dansksproget indhold, og DR pålægges økonomiske effektiviseringer på to procent og en øget udlægning til eksterne producenter.

Dansk Folkeparti glæder sig over, at andelen af dansk musik i DR bliver hævet fra nuværende 30 til 40 procent som led i den nye medieaftale.

"Vi er meget tilfredse med, at vi har sikret, at dansk musik er prioriteret højt i den nye aftale," siger partiets medieordfører Morten Marinus.

Samlet bliver der delt 4,4 milliarder licenskroner ud om året.

/ritzau/

Mere fra MediaWatch

CNN varsler afskedigelser

En fyringsrunde, der vil finde sted denne uge, er blevet annonceret til medarbejderne i CNN. Ifølge CNN Business bliver den omfattende.

Læs også

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs