MediaWatch

Landsretten frikender Spiegelhauer i mink-sag

I sagen om Operation X-programmet om danske minkfarme har landsretten i dag frikendt programmets vært og redaktionschef, men fastholdt byrettens afgørelse om Miki Mistrati.

Med fire mod to stemmer frikendte Landsretten i dag vært på Operation X, Morten Spiegelhauer, og redaktionschef på TV 2 Kasper Vilsmark i den efterhånden fem år gamle sag mellem Dansk Pelsdyravlerforening og Operation X.

Dermed nåede Landsretten ikke frem til samme konklusion som byretten, der tidligere har dømt de to journalister for at ulovlig indtrængen på en minkfarm i forbindelse med programmet, der havde som mål at dokumentere forholdene for danske mink. Som et led i programmet fulgte Morten Spiegelhauer med dyreværnsaktivister fra gruppen Anima, da de brød ind på en minkfarm.

"4 af landsrettens medlemmer stemte for at frifinde ... og lagde bl.a. vægt på, at der ikke kunne ses bort fra, at aktivisterne (fra dyreværsngruppen Anima, red.) ville have gennemført indtrængningen på minkfarmen, selv om T2 (Morten Spiegelhauer, red.) og T3 (Kasper Vilsmark, red.) ikke havde deltaget, og at en afvejning af den samfundsmæssige interesse i at kunne vise forholdene for pelsdyr på farmene sammenholdt med den enkeltstående indtrængnings karakter og betydning førte til, at deres handlinger ikke kunne anses for uberettigede," lyder det i meddelelsen om dommen fra Vestre landsret.

Til gengæld stadfæstede retten byrettens dom over Ekstra Bladets dokumentarchef Miki Mistrati, der tidligere var en del af produktionsselskabet bag Operation X.

Selvom Miki Mistrai ikke selv var med til at bryde ind på de minkfarme, dyreaktivisterne filmede på, er han alligevel kendt skyldig i uberettiget at have skaffet adgang til en lang række minkfarme "ved bl.a. at have taget initiativ til projektet (som daværende nyhedschef på Ekstra Bladet, red.) og udlånt et kamera."

Miki Mistrati skal i forbindelse med dommen betale 10 dagbøder á 500 kr. samt sagsomkostninger.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs