MediaWatch

DR vil dele klip på Youtube

DR vil fremover dagligt lægge udvalgte nyheds- og aktualitetsklip på Youtube. Det skal gøre det lettere for seere og andre medier at dele indholdet. 

DR's nyheds og aktualitetsstof skal have større gennemslagskraft på sociale medier. Public service-huset vil gerne have fat i flere og især yngre seere og har lægger derfor nu klip fra DR's nyheds- og aktualitetsudsendelser på Youtube.

Det skriver Dr.dk.

”Vi vil gerne skabe og understøtte debat og samtale blandt danskerne. Medieudviklingen har gjort det enkelt og nemt for alle at deltage i debatten. Derfor skal det være lettere at dele vores indhold, og derfor stiller vi udvalgte klip fra vores nyheds- og aktualitetsudsendelser til rådighed via Youtube, så indholdet enkelt kan blive en del af danskernes samtale og debat på sociale medier,” siger kanalchef for Dr.dk Michael Arreboe til Dr.dk.

Youtube-kanalen skal også gøre det lettere for andre medier, som f.eks. dagbladenes netsider, at embedde og bruge DR's klip.

DR vil dagligt "ud fra nyhedskriterierne" udvælge seks - syv klip på mellem et og fem minutters varighed, der skal deles på Youtube. 

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Kritiseret aftale om rettighedsbetaling lagt på is, mediebureauer kigger efter alternativer til Facebook, DR dropper livekoncerter, podcastbureau udvider med nye formater, og lokale radio- og tv-stationer har fået inddraget deres sendetilladelser. Læs med, når vi gennemgår ugens største mediesager.

Producenter glæder sig over droppet aftale men afblæser ikke krise

En rettighedsaftale, som i måneder har betydet stop for udvikling af fiktion til streamingtjenester, blev torsdag forkastet af Create Denmark, og det er et skridt i den rigtige retning. Det mener bl.a. Producentforeningen. Nu pågår individuelle forhandlinger med tjenesterne, men det risikerer at trække ud til efter sommer, lyder det.

Læs også

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs