SF: DR gør det rigtig, rigtig godt

DR har stor opbakning til sin nuværende strategi fra den nyligt udnævnte medieordfører for SF, Özlem Cekic, som mener, at institutionen til fulde lever op sin public service-forligtelse.

SF’s nye medieordfører, Özlem Cekic, betaler tilsyneladende sin licens med glæde. I et af sine første interview som ordfører har hun i hvert fald ikke meget negativt at sige om DR’s programplanlægning.

"DR løfter sin public service-forpligtigelse rigtig, rigtig godt i dag. Både når de producerer X- Factor og Melodi Grand Prix, som kan samle danskerne. Men også når de laver programmer som "Pigen, der ikke ville dø", som får danskerne til at tage stilling til organdonation," siger Özlem Cekic til Altinget.

Hun skal i den kommende tid være med til at forhandle en ny medieaftale på plads, og Özlem Cekic ser gerne, at DR får lov til at fortsætte sin nuværende strategi om at ville favne bredt.

Flere borgerlige ordførere vil ellers gerne have, at DR satser mere på de smalle programmer og skærer ned på underholdningsstoffet, men det vil Cekic ikke være med til.

"DR skal ikke kun være for eliten, som i forvejen læser aviser og går i Det Kongelige Teater. DR skal derimod være garanten for, at der er et rigt og bredt udbud af danske tv-programmer," siger Özlem Cekic.

SF-ordføreren mener i øvrigt, at politikerne sig for meget i, hvad public service-institutionen skal sende.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også