
Det skriver Journalisten.dk.
I kronikken 'Den guddummelig tragedie' stiller Adam Holm- i kølvandet på en dødsulykken i sin omgangskreds - sig stærkt kritisk over for religion "som forklaringsramme for denne verdens mirakler og ulykker".
Adam Holm selv accepterer reprimanden, men angriber DR's regler for at være for at lægge for snævre bånd på medarbejderne.
”Jeg har klokkeklart forbrudt mig imod DR’s etiske retningslinjer, og den kritik, jeg er blevet mødt med, er berettiget. Jeg synes imidlertid, at det er relevant at få præciseret grænserne for, hvornår man som DR-ansat må ytre sig som privatperson. Personligt synes jeg, at det nuværende regelsæt er for stramt, men jeg må acceptere, at kortene er givet, som de er," skriver Adam Holm i et mailsvar til Journalisten.dk.
DR vil ikke kommentere den konkrete sag, men chef for nyhedsproduktion, Jacob Kwon, understreger, at især værter, der brander DR, opfordres til at "tænke sig godt om", før de taler offentligt - også som privatpersoner.
Mediejurist Oulf Jørgensen, DMJX, mener imidlertid, at DR er på vildspor:
»Den personlige ytringsfrihed vejer tungest, og den kan ikke tilsidesættes af bestemmelser på arbejdspladsen," siger han til Journalisten.dk.
Adam Holm, der er uddannet historiker, har tidligere i 2009 fået en påtale af DR for at have skrevet en kronik om Gaza-konflikten. I modsætning ti lden aktuelle sag underskrev han sig dog den gang som DR-vært.
Mere fra MediaWatch
Vestager forventer techlov træder i kraft inden for et år
Europa-Parlamentet arbejder på højtryk for at få stemt de to kommende techlovpakker igennem inden sommer, så de sidste skridt kan tages i efteråret. Allerede næste forår forventes store dele af de to lovpakker at træde i kraft, melder EU’s konkurrencekommissær Margrethe Vestager og EU-parlamentariker Christel Schaldemose.