MediaWatch

DR2-vært får reprimande for kronik

Nyhedsvært Adam Holm har ifølge DR været på kant med DR's etiske regler på grund af en religionskritisk kronik. Mediejurist er uenig i kritikken.

En kronik skrevet af privatpersonen Adam Holm og bragt i Politiken i maj, har affødt en påtale fra arbejdsgiveren, DR Nyheder, hvor Adam Holm er en del af værtsholdet på DR2.

Det skriver Journalisten.dk.

I kronikken 'Den guddummelig tragedie' stiller Adam Holm-  i kølvandet på en dødsulykken i sin omgangskreds - sig stærkt kritisk over for religion "som forklaringsramme for denne verdens mirakler og ulykker".

Adam Holm selv accepterer reprimanden, men angriber DR's regler for at være for at lægge for snævre bånd på medarbejderne.

”Jeg har klokkeklart forbrudt mig imod DR’s etiske retningslinjer, og den kritik, jeg er blevet mødt med, er berettiget. Jeg synes imidlertid, at det er relevant at få præciseret grænserne for, hvornår man som DR-ansat må ytre sig som privatperson. Personligt synes jeg, at det nuværende regelsæt er for stramt, men jeg må acceptere, at kortene er givet, som de er," skriver Adam Holm i et mailsvar til Journalisten.dk.

DR vil ikke kommentere den konkrete sag, men chef for nyhedsproduktion, Jacob Kwon, understreger, at især værter, der brander DR, opfordres til at "tænke sig godt om", før de taler offentligt - også som privatpersoner.

Mediejurist Oulf Jørgensen, DMJX, mener imidlertid, at DR er på vildspor:

»Den personlige ytringsfrihed vejer tungest, og den kan ikke tilsidesættes af bestemmelser på arbejdspladsen," siger han til Journalisten.dk.

Adam Holm, der er uddannet historiker, har tidligere i 2009 fået en påtale af DR for at have skrevet en kronik om Gaza-konflikten. I modsætning ti lden aktuelle sag underskrev han sig dog den gang som DR-vært.

Mere fra MediaWatch

Vestager forventer techlov træder i kraft inden for et år

Europa-Parlamentet arbejder på højtryk for at få stemt de to kommende techlovpakker igennem inden sommer, så de sidste skridt kan tages i efteråret. Allerede næste forår forventes store dele af de to lovpakker at træde i kraft, melder EU’s konkurrencekommissær Margrethe Vestager og EU-parlamentariker Christel Schaldemose.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs