MediaWatch

DR K er klar med mere finkultur

I samarbejde med teatersitet Seeatre.com skal kulturkanalen DR K nu også vise filmet teater fra bl.a. Mungo Park.

Efter relanceringen af DR2 som en såkaldt 24 timers samfundskanal i foråret er det nu op til DR K at få de mere snævre, finkulturelle kunstarter ind i de små hjem. Senere på året begynder DR K således også at vise filmet teater for dem, der ikke selv når at opleve skuespillerne i levende live på de skrå brædder eller måske vil genopleve det i sofaen.

Sammen med teatersitet Seeatre. com viser DR foreløbig fem filmede teaterforestillinger på DR K.

Tre forestillinger fra Mungo Park og Aarhus Teater bliver foreløbig de første og vises i løbet af november, skriver Berlingske.

”Der bliver lavet fantastisk stærkt teater over hele landet, og forhåbentlig kan teaterforestillingerne på DR K skabe større interesse for scenekunsten, som den kommer til udtryk på de mange forskellige scener rundt i Danmark,” siger han til Berlingske.

Flere titler offentliggøres senere på året

Forestillingerne er Mungo Park Allerøds ’Dette burde skrives i nutid’ baseret på Helle Helles roman, Line Mørkebys forestilling om boligmagasinet ”Bo Bedre” og Christian Lollikes ’All My Dreams Come True’.

De to andre forestillinger vil blive først blive offentliggjort senere på året, oplyser kanalredaktør på DR K Flemming Hedegaard Larsen.

Der er planer om, at flere af hjemmesiden Seeatre.coms ca. 50 forestillinger for børn og voksne, bl. a. Mungo Parks ’Kvinde kend din krop’, kan komme med i aftalen, der efter planen skal fortsætte de kommende år.

DR er desuden i dialog med Det Kongelige Teater om at transmittere forestillinger fra nationalscenen.

I den nye public service-kontrakt, som kulturminister Marianne Jelved (R) indgik med DR i sommers, fremgår det, at DR skal styrke samarbejdet med danske teatre generelt og Det Kgl. Teater specielt om formidlingen af scenekunsten på tv.

Seeatre.com truet af lukning

Seeatre.com har længe været truet af lukning på grund af en skrantende økonomi, men direktør Jesper Bo Rasmussen håber, at samarbejdet med DR vil give dem noget mere opmærksomhed.

Det afgørende bliver dog, at det lykkes Seeatre.com at komme på finansloven i år, siger han til avisen.

Forsiden lige nu

DR strammer praksis for godkendelse af bijobberi

I en orienteringsmail, som Jyllands-Posten har set, skriver DR's ledelse, at praksis for godkendelse af bijobberi strammes op. Men de interne regler på området er ikke ændret, siger nyhedsdirektør Sandy French til avisen.

Program om kriseramt fodboldklub vinder journalist-pris

Holdet bag et program, som følger fodboldklubben Randers F.C. på tæt hold, vinder prisen "Årets Sportsjournalist." En pris, hvor også en tv-dokumentar om ludomani i fodboldverdenen og en artikelserie om hjernerystelser i dansk idræt var nomineret.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere