MediaWatch

Maiken Wexø rykker til SBS Discovery

SBS Discovery henter chef for TV 2 Networks, Maiken Wexø, til koncernen, hvor hun især skal bruge sin strategiske erfaring med at drive mange tv-kanaler med meget forskellige profiler.

TV 2-koncernen mister en af sine tungeste chefprofiler, når Maiken Wexø tiltræder den 1. januar 2014 som ny programdirektør hos SBS Discovery Media.

Hun afløser Peter Rosberg, som bliver ny planplan for DR TV, og indtræder i selskabets danske ledelse. Det skriver SBS Discovery i en pressemeddelelse.

Maiken Wexø kommer fra en stilling som chef for TV 2 Networks og kanalchef for en række af TV 2’s nichekanaler. 

"Maiken har den perfekte profil som programdirektør, hvor hun fremadrettet skal være med til at udvikle vores kanaler. Maiken har med sit virke på TV 2 bevist, at hun er en mester i at drive tv-kanaler med meget forskellige profiler. Personligt glæder jeg mig til at arbejde sammen med Maiken og til at få en stærk strategisk kvinde ombord, der kan være med til at sætte dagsordenen på det nye SBS Discovery Media i Danmark, siger Christian Kemp, adm. dir. for SBS Discovery Media i meddelelsen.

Klar til nye projekter 

Maiken Wexø kom til TV 2 Networks i 2007 og blev i 2009 udnævnt til chef for TV 2 Networks, hvor hun har stået i spidsen for TV 2's nichekanaler; TV 2 Zulu, TV 2 Charlie, TV 2 Film og den nye TV 2 Fri, der gik i luften i maj. Nichekanalernes abonnementsindtægter har især spillet en hovedrolle i TV 2-koncernens økonomi. I 1. halvår i år bidrog kanalerne med et overskud før skat på 145 mio. kr.

 "Jeg har haft en rigtig spændende tid på TV 2 og er meget stolt af de kanaler, jeg efterlader. Charlie er blevet en stor og respekteret kanal, den nye tv-kanal. Fri er kommet rigtig godt fra start og Zulu har netop lanceret det stærkeste efterår nogensinde. Derfor er det et godt tidspunkt for mig at bevæge mig videre, og jeg glæder mig helt enormt til arbejdet med SBS Discoverys imponerende og varierede kanal-portefølje," siger Maiken Wexø i meddelelsen.

Hun er uddannet tv-tilrettelægger fra Den Danske Filmskole og har tidligere arbejdet som både redaktionschef, tilrettelægger og producent på flere produktionsselskaber. Maiken Wexø var desuden i slutningen af 1980'erne med til at lancere MTV Europe i London og fungerede i flere år også som programvært på kanalen.

Ægrer sig over opsigelse

TV 2's programdirektør Anne Engdal Stig Christensen ærgrer sig over at skulle sige farvel til kanalchefen.

"Maiken Wexø har gjort et imponerende stykke arbejde med at drive TV 2s nichekanaler. Hun har stået i spidsen for oprindeligt tre – og nu fire – succesfulde små kanaler, der faktisk ikke er så små endda. (...) Jeg ærgrer mig over Maikens opsigelse, men forstår godt hendes lyst til andre udfordringer og ønsker hende derfor held og lykke i det nye job," siger programdirektøren til TV 2 Kommunikation.

Maiken Wexø er den anden chef, der forlader TV 2 inden for kort tid. I sidste uge valgte chef for TV 2 Digital, Anders Refnov, at forlade sit job efter uenighed om koncernens organisering og kommandovej på det digitale område. 

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Smal medieaftale i hus, mediedistributører forventer højere priser, borgerlige varsler tilbagrulning af forlig, endnu en streamingtjeneste gør indtog i Norden og ny virksomhed vil give podcasts international succes. Vi tager en rundtur i uge 21 i Mediedanmark.

K-ordfører kalder skrottet some-lovforslag for tidsspild

Et lovforslag, som skulle forpligte bl.a. sociale medier til at fjerne ulovligt indhold inden for 24 timer, er bremset af EU-Kommissionen. Konservatives erhvervs- og forbrugerordfører mener, lovforslaget fra begyndelsen skulle have været udformet anderledes.

Debat: Medieforhandlingerne viser skræmmende mangel på viden

Resultatet af medieforliget er et skævvredet mediemarked, hvor regeringen med pincet vil udpege, hvilke medier og hvilket indhold, der fortjener politikernes nåde. Sådan lyder det fra direktør i Danske Medier, Mads Brandstrup, i dette debatindlæg.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs