MediaWatch

Zulu satser stort på ny fiktion

Tre nye serier inden for genren 'scripted comedy' skal trække flere unge seere til  TV 2 Zulu i efteråret.

'Tomgang', 'SJIT Happens' og Agressiv Amager'.

Efteråret på TV 2 Zulu står i høj grad i fiktionens tegn, hvor tre nye serier inden for genren ’scripted comedy’ får premiere, oplyser stationen i en pressemeddelelse.

I gennemsnit er TV 2 Zulus seere 37 år, og det strategiske sigte bag satsningen handler især om at fange flere fra generation Facebook: 

"Zulu har en målgruppe, der er vanskelig at få til tv-skærmen, og som samtidig er firstmovers, når det gælder om at finde attraktivt indhold på andre platforme. Men noget af det, de yngre seere går rigtigt langt for at finde, er velfungerende komiske figurer. Det har bl.a. figuren Jeppe K - Magnus Millang fra ”Danish Dynamite” - vidnet om," siger kanalchef på TV 2 Networks, Maiken Wexø, i meddelelsen.

To af serierne skydes i gang i forlængelse af awardshowet Zulu Comedy Galla 1. september. Det gælder Tomgang (foto) af Mick Øgendahl og Rune Klan og SJIT Happens, der er baseret på input fra seerne og har komikerne Ruben Søltoft og Nikolaj Stokholm i front.

To uger senere, lørdag d. 14. september, skydes den tredje fiktionssatsning i gang, 'Agressiv Amager'.

To sæsoner

Zulu-serierne, hvoraf både Tomgang og SJIT Happens er skabt med støtte fra Public Service Pulje, er på forhånd sikret to sæsoner.

"Vi har længe savnet noget scripted comedy, som handler om mennesker og deres relationer. Det kan lyde langhåret, men humor er vejen til at fortælle de historier og alle de ting, der ligger lige foran næsen på os, med høj genkendelighed, troværdighed og identifikation," siger redaktør på TV 2 Zulu, Maj Britt Landin, i meddelelsen.

"Det kræver stærke karakterer og et stort udviklingsarbejde og engagement at nå dertil, og samtidig tager det tid for seerne at sætte sig ind i ’nye verdener’. Derfor skal vi minimum lave to sæsoner, før det kan måles, om det er noget, seerne har taget til sig eller ej."

Stolt tradition

TV 2 Zulu har en stolt tradition for at satse på komediedramaer. Tilbage i 2001, hvor Zulu var helt ny, vakte det opsigt, at Zulu investerede i 'Langt fra Las Vegas', der i høj grad satte Zulu på tv-landkortet. Nogle år senere fulgte så den langtidsholdbare 'Klovn', der cementerede Zulu's comedy-brand.

Ud over fiktion er der i efteråret premiere på et nyt late night-show 'Verden ifølge Snake' i slutningen af august, der ligger torsdage kl. 22.

Fiktion har længe været fremhævet som et område TV 2's hovedkanal også vil satse mere på for at vinde seere - og hvor krimiserien 'Dichte' indtil videre har været et af de mest vellykkede eksempler.

Mastiff nupper redaktør fra TV 2 Zulu

Ungdomskanaler har svært ved at holde en ung profil

 

Mere fra MediaWatch

Meta truer med at fjerne nyheder fra Facebook

Et amerikansk lovforslag, der skal stille medier stærkere i forhandlinger om betaling for nyhedsindhold på platforme som Facebook, får det sociale medieselskab til igen at true med at fjerne nyhedsartikler.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs